Nieuwsbrief A27 Houten - Hooipolder

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Projectupdate: stappen zetten richting uitvoering

Rijkswaterstaat bereidt zich voor op de start van een nieuwe fase van het project A27 Houten - Hooipolder: de uitvoering van het werk, startend eind 2023. Projectmanager Marc Lentjes geeft aan wat hier allemaal nog voor nodig is.

Lees meer

Verwijderen bomen De Hillen: ‘Duurzaamheid heeft echt de hoofdrol’

Ter voorbereiding op de werkzaamheden aan de A27 Houten - Hooipolder is in februari/maart 2022 een deel van natuurgebied De Hillen bouwrijp gemaakt. Daar komt namelijk een nieuwe verbindingsweg. Voor het hout van de gekapte bomen zochten Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer een duurzame bestemming.

Lees meer

Nieuwe plek voor negentien zomereiken langs de A27 bij Vianen

Half maart zijn langs de A27 bij Vianen negentien volwassen zomereiken uitgegraven en een stukje verderop opnieuw geplant. Hiermee komt Rijkswaterstaat tegemoet aan de wensen van bewoners van woonwijk De Hagen. ‘Het is mooi dat we nu al iets kunnen doen aan de inpassing van de A27 in het landschap.’

Lees meer

‘We moeten met z’n allen creatief zijn’

De gemeente Geertruidenberg bereidt zich voor op de hinder van de verbredingswerkzaamheden aan de A27 Houten - Hooipolder. Rijkswaterstaat doet wat hij kan, weet projectleider André van der Dussen. ‘Maar inwoners en ondernemers kunnen zelf ook kijken hoe ze overlast binnen de perken kunnen houden.’

Lees meer

Nieuwe themapagina over Slim reizen

Om de mobiliteit in de regio tijdens de werkzaamheden aan de A27 te waarborgen en de hinder zo veel mogelijk te beperken, stimuleert Rijkswaterstaat weggebruikers om slim(mer) te reizen. Daarbij richten we ons vooral op het beperken van het aantal weggebruikers in de spits. Meer weten over Slim Reizen? Bekijk dan de nieuwe themapagina over Slim reizen op onze website.

Lees meer

Drinkwaterbedrijf Oasen en aannemer Van Vulpen krijgen No-Dig Award

Op 31 maart 2022 wonnen drinkwaterbedrijf Oasen en aannemer Van Vulpen de NSTT No-Dig Award 2021. Zij kregen deze prijs voor het verleggen van een deel van de watertransportleiding ter hoogte van Meerkerk.

Lees meer

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite A27 Houten - Hooipolder.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)