Nieuwsbrief A27 Houten - Hooipolder

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Projectupdate van de projectmanager

Goed nieuws aan het einde van het jaar voor het project Verbreding en Renovatie A27 Houten-Hooipolder. De aannemer voor contract Zuid is bekend. Het gaat om een voorlopige gunning  van de opdracht. Als er geen bezwaar komt, wordt de opdracht rond Kerstmis definitief.

Lees meer

Een nieuwe sloot voor de grote modderkruiper

In een bermsloot naast de A27 heeft Rijkswaterstaat de grote modderkruiper aangetroffen. Omdat we de sloot moeten dempen voor de verbreding van de A27 Houten-Hooipolder, maken we in de buurt een nieuw leefgebied voor deze beschermde vissoort.

Lees meer

Bedrijven Gorinchem: ‘Blijven we bereikbaar?’

Op 6 oktober jongstleden organiseerden ondernemersvereniging IKG Gorinchem en de gemeente Gorinchem een ondernemersontbijt. Rijkswaterstaat gaf een prestentatie over het komende onderhoud aan de A27. Over de verwachte hinder, over andere manieren van reizen én over de start van de werkzaamheden.

Lees meer

Gevelisolatie: hoe gaat dat in zijn werk?

Met isolatiemaatregelen voor het huis beschermt Rijkswaterstaat direct omwonenden van de te verbreden A27 tegen extra geluidsoverlast. Het project voor deze zogenoemde gevelisolatie is inmiddels afgerond, maar hoe gaat zoiets in z’n werk?

Lees meer

‘Ik zou nu al willen weten waar we straks aan toe zijn’

De A27 is voor Frederik Nouwens nooit ver weg. Als inwoner van Hank heeft hij de snelweg ‘in zijn achtertuin’ liggen. En voor zijn werk als bloemist pendelt hij dagelijks over de Keizersveerbrug. Wat verwacht hij van de werkzaamheden die in 2023 starten?

Lees meer

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite A27 Houten - Hooipolder.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)