Nieuwsbrief A27 Houten - Hooipolder

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Projectupdate: een goede voorbereiding is het halve werk

In 2024 staat de start van de wegwerkzaamheden aan de A27 tussen Houten en Hooipolder gepland. Voordat de aannemers daadwerkelijk aan de slag kunnen, moet er nog veel werk worden verzet.

Lees meer

Onderhoud? Kwestie van goed inplannen

In december en in de loop van 2024 voert Rijkswaterstaat verschillende onderhoudswerkzaamheden uit aan de A27, tussen Houten en Hooipolder en aan de A59 bij Raamsdonksveer. Om dit werk veilig te kunnen doen is het nodig delen van de weg tijdens de nacht of weekenden af te sluiten. Wat staat er allemaal te gebeuren?

Lees meer

Snelweg door een mooi landschap, hoe pak je dat aan?

Tussen Houten en Hooipolder op de A27 worden 47 kilometer snelweg verbeterd, 4 bruggen aangepakt en routes aangelegd voor fietsers, werkverkeer en ecologische verbindingen. En dat alles in een landschap dat is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Het Supervisieteam kijkt mee met elke stap.

Lees meer

‘In het binnenste van de brug werken is echt uniek’

Binnen het project A27 Houten - Hooipolder worden bijna alle bruggen vervangen. Uitzondering is de Houtensebrug, de enige al bestaande betonnen kokerbrug op het traject. Op 5 en 6 december werd de kracht in de kabels gemeten. Een uitzonderlijk gebeuren, dus het fototoestel ging mee.

Lees meer

Goed omgaan met de verkeershinder straks

Nu nog rijdt Tim Steenbergen bijna dagelijks van zijn woonplaats IJsselstein naar zijn werk in Werkendam. Straks tijdens de werkzaamheden aan de A27Houten - Hooipolder gaat dat anders zijn, dan werkt hij regelmatig thuis of vanuit het kantoor in Bodegraven.

Lees meer

Volg A27 Houten – Hooipolder

Het projectteam A27 Houten – Hooipolder is nu ook actief op social media via de kanalen A27 Houten – Hooipolder op Facebook en Instagram. We willen hiermee de bekendheid van het project vergroten en zichtbaar en aanspreekbaar zijn. Op onze socials plaatsen we actuele en duidelijke informatie over het waarom, wat en hoe van het project, de werkzaamheden, planning en hinder. Laagdrempelig en informatief. We posten wekelijks weetjes en feiten over het project.

Volg je ons?

Zie: Instagram @a27houtenhooipolder en Facebook A27 Houten - Hooipolder: werkzaamheden en wegverbetering.

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite A27 Houten - Hooipolder.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)