Nieuwsbrief A27 Houten - Hooipolder

In deze nieuwsbrief vind je meer informatie over de verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Projectupdate: Onderhoud en zandophogingen ter voorbereiding

De aannemerscombinaties zijn namens Rijkswaterstaat druk met de voorbereidingen voor de verbetering van de A27 Houten - Hooipolder. Projectmanager Ilkel Taner vertelt over het onderhoud voorafgaand aan de verbeteringswerkzaamheden en over de zandophoping bij De Hillen, gemeente Oosterhout.

Lees meer

Projectmanagers Florine Verver en Ilkel Taner nabij knooppunt Hooipolder

‘De Merwedebrug zien, voelt als thuiskomen’

De herinneringen van Kees Kuup aan de Merwedebrug gaan terug tot aan zijn vroegste jeugd. De iconische brug heeft dan ook een speciaal plekje in zijn hart. ‘Als ik van mijn werk naar huis rijd en de brug in de verte zie, voelt dat als thuiskomen.’

Lees meer

Kees Kuup met uitzicht op de Merwedebrug

Kortere reistijd? Ga buiten de spits

Straks zorgen de wegwerkzaamheden aan de A27 Houten - Hooipolder voor nog meer verkeersdrukte dan er nu al is. De oplossing? Gespreid reizen. Mobiliteitspartners Goedopweg, Zuid-Holland Bereikbaar en Brabant Mobiliteitsnetwerk geven tips aan medewerkers en werkgevers.

Lees meer

Thuiswerken

Verbetering A27 Houten - Hooipolder in beeld

De omvang van het project A27 Houten - Hooipolder is groot. Hoe groot? Dat is soms lastig in woorden te vatten. Daarom maken we in een serie zogenoemde datavisualisaties (zie illustratie) enkele belangrijke cijfers en feiten inzichtelijk met behulp van duidelijke vergelijkingen in beeld.

Lees meer

Datavisualisatie

Plan je reis met de hinderkaart

Kom tijdens je reis niet voor onaangename verrassingen te staan en houd de hinderkaart in de gaten. Zo weet je precies wanneer welke werkzaamheden plaatsvinden. In sommige gevallen geldt een volledige wegafsluiting met een bijbehorende omleiding. Hierdoor ontstaat extra reistijd. Pas hier je reis op aan. Check voor vertrek je route op Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Hinderkaart screenshot

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite A27 Houten - Hooipolder.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)