Nieuwsbrief A4 Haaglanden - N14

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte over het project A4 Haaglanden - N14. Heeft u een vraag? Op de contactpagina van onze projectwebsite ziet u hoe u ons kunt bereiken.

Reactie op ingediende zienswijzen Ontwerptracébesluit A4 Haaglanden-N14

In de periode 8 mei tot 18 juni 2020 was het voor bewoners en overige belanghebbenden via een zienswijze mogelijk een reactie te geven op het ontwerptracébesluit en het ontwerpsaneringsbesluit van het project A4 Haaglanden-N14. Bij publicatie van het tracébesluit wordt in de Nota van Antwoord vervolgens gereageerd op de ingediende zienswijzen. Doordat het vaststellen en ondertekenen van het Tracébesluit A4 Haaglanden-N14 is uitgesteld, kan er nog geen reactie gegeven worden op de ingediende zienswijzen. In dit artikel geven we meer informatie over de laatste stand van zaken. Lees hier het volledige artikel.

Beeld: Rijkswaterstaat

Samenwerken aan een bereikbare Mall of The Netherlands

Westfield Mall of the Netherlands (de Mall) trekt sinds de opening in maart dit jaar grote aantallen bezoekers – en daarmee ook veel verkeer. Om dat in goede banen te leiden denkt Rijkswaterstaat samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg, provincie Zuid-Holland en eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield mee over een betere doorstroming in het gebied. De partijen werken samen in een speciale taskforce, die eind mei is opgericht. Martijn Braaksma, Senior Adviseur Verkeer bij Rijkswaterstaat en lid van de taskforce geeft een toelichting. Lees hier het artikel.

ANWB komt op voor weggebruiker én omgeving

De A4 is een belangrijke verbinding voor allerlei type weggebruikers. De ANWB komt op voor de belangen van deze weggebruikers en houdt oog voor toerisme en recreatie. Daarom is het goed dat de ANWB bij het project A4 Haaglanden-N14 is aangehaakt. We spreken met Jonathan Weegink (ANWB-regiomanager public affairs Zuid-Holland): ‘Dit traject is van regionaal, landelijk én internationaal belang.’ Lees hier het volledige interview met Jonathan.

Raakvlakproject: de N211 Wippolderlaan

In de provincie Zuid-Holland wordt het steeds drukker op de weg. Ook zijn er veel bruggen en tunnels toe aan vervanging en renovatie. Om een goede bereikbaarheid te garanderen zijn er verschillende regionale projecten vanuit de betrokken wegbeheerders. Deze regionale projecten grenzen aan of hebben raakvlakken met het project A4 Haaglanden-N14. In deze rubriek besteden we in elke nieuwsbrief aandacht aan zo’n raakvlakproject. Dit keer is het de beurt aan het project N211 Wippolderlaan, een project van de provincie Zuid-Holland. Lees hier het volledige artikel. 

Beeld: ©Provincie Zuid-Holland

Heeft u vragen?

U kunt gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.