Nieuwsbrief A8/Coenbrug

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot de wegwerkzaamheden aan de A8 tussen de N246 en knooppunt Zaandam en aan de Coenbrug. U leest hier het laatste nieuws over de werkzaamheden en krijgt meer achtergrondinformatie.

Werkzaamheden afgerond, A8 weer open voor verkeer

Afgelopen dinsdagochtend om 05.00 uur rondde Boskalis het groot onderhoud aan de A8 af. De eerste twee weken was het hard werken om op schema te blijven, maar daarna vorderde het werk juist snel. Dit gaf aan de wegwerkers de ruimte om tijdens hete dagen vooral in de koelere uren te werken. Zo’n 80 tot 90 mensen per dag wisten op die manier het werk op tijd af te ronden.

De weg is weer helemaal open voor verkeer, net als de Coenbrug. Na bijna vier weken van werkzaamheden is de weg nu stiller dan voorheen. Met nieuw en stiller asfalt, stillere voegen en een betere regenwaterafvoer kan de A8 weer jaren mee. Zo zorgen we voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Ook in de toekomst.

Kijktip! De werkgroep A8 Coenbrug testte als een van de eersten het nieuwe asfalt.

Bedankt voor uw geduld en medewerking

We realiseren ons dat de werkzaamheden overlast hebben veroorzaakt voor weggebruikers en vooral omwonenden van de A8. U moest misschien omrijden, of heeft geluidsoverlast ervaren. We willen u danken voor uw medewerking en begrip. Het werk is voorspoedig verlopen, dankzij de medewerking van de hulpdiensten, winkeliers, omwonenden, de werkgroep A8 Coenbrug en vele anderen.

Om u een beeld te geven van het werk, hebben we deze fotoserie gemaakt. Op de beelden is te zien hoe het asfalt werd verwijderd, waarna nieuw asfalt werd gelegd en de belijning opnieuw werd aangebracht. Ook werden op diverse plaatsen vangrails vernieuwd en bijgeplaatst.

We komen later weer bij u terug

De komende periode verschijnt de nieuwsbrief over de A8/Coenbrug minder vaak. Zodra er werkzaamheden dan wel ontwikkelingen aan de A8 zijn, hoort u weer van ons. In de tussentijd kunt u terecht op de projectpagina over onderhoud aan de A8 op de website van Rijkswaterstaat.

Heeft u vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op de website of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). U kunt ook contact opnemen via Facebook, Twitter en Instagram. Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk – uiterlijk binnen enkele dagen – door ons beantwoord.