Nieuwsbrief A8/Coenbrug

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot de wegwerkzaamheden aan de A8 tussen de N246 en knooppunt Zaandam. U leest hier het laatste nieuws over de werkzaamheden en krijgt meer achtergrondinformatie.

Dit weekend van start: groot onderhoud A8

In opdracht van Rijkswaterstaat voert Boskalis van zaterdag op zondagnacht 12 juli 00.30 uur tot dinsdag 11 augustus 05.00 uur groot onderhoud uit aan de A8. De rijbaan richting Amsterdam tussen de N246 en knooppunt Zaandam en de vaste delen van de Coenbrug (in beide richtingen, dus ook richting Alkmaar) krijgen nieuw, stiller asfalt en stillere voegen. Tijdens de werkzaamheden is de weg voor verkeer richting Amsterdam vier weken lang dag en nacht geheel afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 1 uur. Een overzicht van de omleidingen vindt u hier.

Voor verkeer richting Alkmaar en Beverwijk blijft de weg tijdens de wegwerkzaamheden open, met uitzondering van afrit 2 (Zaandijk) en afrit 3 (Zaanstad).

Bekijk ook de animatie over de wegwerkzaamheden

Animatie A8

Let op: A8 afrit 2 (Zaandijk) en afrit 3 (Zaanstad) in de richting van Alkmaar gaan dicht

Ter hoogte van de afritten Zaandijk en Zaanstad rijdt het verkeer tijdens de werkzaamheden over twee versmalde rijstroken. Ook is er een rijstrook nodig voor de hulpdiensten. Hierdoor is er geen ruimte meer om veilig uit te voegen. Afrit 2 (Zaandijk) is van 12 juli tot 11 augustus afgesloten voor alle verkeer. Afrit 3 (Zaanstad) is afgesloten van 12 juli 0.30 uur tot 26 juli 06.00 uur. Neem je normaal gesproken deze afslagen? Rijd dan via de A7 en N515. Mocht je deze omleiding missen, rijd dan de A8 af en neem de N246 en N515.  

A8 foto weg

Vandaag 9 juli informatiestand in de Verzetstraat 15.00 – 17.00 uur

We realiseren ons dat de werkzaamheden veel overlast veroorzaken. We kunnen dit helaas niet voorkomen. Wel kunnen we zorgen dat omwonenden en winkeliers ter hoogte van de A8 van tevoren goed op de hoogte zijn van wat er gaat gebeuren. Daarom hebben we een ronde gemaakt langs winkels en organisaties in de omgeving, om iedereen goed te informeren. Ook staan wij vanmiddag met een informatiestand ter hoogte van de viswinkel (Verzetstraat). U kunt ons daar vandaag, 9 juli, vinden van 15.00 tot 17.00 uur. Als omgevingsmanager van Rijkswaterstaat en Boskalis beantwoorden we graag uw vragen over het groot onderhoud aan de A8.

A10-2 Interview

Inzoomen op de werkzaamheden: infographic groot onderhoud A8

Groot onderhoud aan de A8, wat houdt dat precies in? Hoeveel kilometer stil asfalt wordt er gelegd, hoeveel mensen werken eraan mee en hoe lang is de Coenbrug? Bekijk hier de infographic ‘Groot onderhoud A8’. De infographic is ook te zien op enkele bouwdoeken onder de Coenbrug ter hoogte van de Verzetstraat.

A8 Infographic wit 150

AT5 in gesprek met omgevingsmanager Dick van der Kolk en omwonenden

Het groot onderhoud aan de A8 gaat de komende weken niet onopgemerkt voorbij in de regio. Wat gaat er gebeuren, hoe lang wordt er gewerkt en welke overlast brengt dit met zich mee? De redactie van het AT5 programma ‘Het Verkeer’ vroeg het aan omgevingsmanager Dick van der Kolk van Rijkswaterstaat. Ook weggebruikers en omwonenden komen aan het woord. Via het YouTube kanaal van Het Verkeer kun je het item terugzien.

At5 met Dick omgevingsmanager

Heeft u vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op de website of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). U kunt ook contact opnemen via Facebook, Twitter en Instagram. Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk – uiterlijk binnen enkele dagen – door ons beantwoord.