Nieuwsbrief A8/Coenbrug

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot de wegwerkzaamheden aan de A8 tussen de N246 en knooppunt Zaandam. U leest hier het laatste nieuws over de werkzaamheden en krijgt meer achtergrondinformatie.

Update: werkzaamheden A8 bijna halverwege

Sinds 12 juli werkt Boskalis aan de A8 richting Amsterdam en aan de vaste delen van de Coenbrug in beide richtingen. Het asfalt en de voegen worden vervangen door stiller asfalt en stillere voegen. Tot dinsdag 11 augustus 05.00 uur werken we 24 uur per dag door. Zo houden we de overlast zo kort mogelijk. Tijdens de werkzaamheden is de A8 tussen de N246 en knooppunt Zaandam voor verkeer richting Amsterdam afgesloten. Voor verkeer richting Alkmaar en Beverwijk blijft de weg tijdens de werkzaamheden open.

De werkzaamheden verlopen voorspoedig. Asfalt en voegen op de vaste delen van de Coenbrug richting Alkmaar zijn verwijderd en het nieuwe asfalt ligt erin. Met het aanbrengen van de nieuwe voegen zijn we naar verwachting zondagmorgen 26 juli ook klaar. Dan beginnen we met het werk op de rijbaan richting Amsterdam. Verkeer richting Alkmaar rijdt dan weer op de eigen rijbaan. Ook afrit 3 (Zaanstad) kan dan weer open. Van 26 tot 30 juli zal de geluidshinder extra groot zijn. Dan slopen we namelijk het asfalt en de voegen op de vaste delen van de Coenbrug (de zogeheten aanbruggen) richting Amsterdam.

Bekijk ook de animatie over de wegwerkzaamheden.

A8 Werkzaamheden drilboor

Minder drukte dan verwacht, maar verkeer rijdt te hard

De drukte als gevolg van de werkzaamheden is tot nu toe minder dan verwacht. De omleidingsroutes worden goed gebruikt, net als de calamiteitenbaan voor de hulpdiensten. Wel rijdt het verkeer richting Alkmaar te hard langs de werkzaamheden. De maximumsnelheid tijdens de werkzaamheden is 70 km per uur. De politie gaat hier extra op handhaven.

A8 Handhaving op snelheid

Afrit 3 (Zaanstad) gaat zondag weer open

Tijdens de wegwerkzaamheden is de A8 voor verkeer richting Alkmaar gewoon open. Maar ter hoogte van de afritten Zaandijk en Zaanstad rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken. Ook is er een rijstrook nodig voor de hulpdiensten. Hierdoor is er geen ruimte om veilig uit te voegen. Afrit 2 (Zaandijk) is dan ook tot 11 augustus afgesloten voor alle verkeer. Het goede nieuws is dat afrit 3 (Zaanstad) vanaf zondag 26 juli 06.00uur naar verwachting weer open kan. Neemt u normaal gesproken één van deze afslagen? Rijd dan nu via de A7 en N515. Mocht u deze omleiding missen, rijd dan de A8 af en neem de N246 en N515.

A8 Kaartje inzoom afslag 2 en 3

Dinsdagmiddag 28 juli informatiestand in de Verzetstraat

We realiseren ons dat de werkzaamheden overlast veroorzaken. We kunnen dit helaas niet voorkomen. Wel zijn we graag bereikbaar voor omwonenden en winkeliers ter hoogte van de A8. Daarom komen de omgevingsmanagers van Rijkswaterstaat en Boskalis op dinsdag 28 juli weer met een informatiestand naar de Verzetstraat in Koog aan de Zaan. U kunt ons vinden tegenover de Albert Heijn, van 15.30 tot 17.30 uur. We beantwoorden graag uw vragen over de werkzaamheden, wegafsluitingen en omleidingsroutes. U kunt ons ook bellen tijdens het telefonisch spreekuur op 29 juli van 15.30 tot 17.30 uur. We zijn dan bereikbaar via 06-21630549.

A8 Informatiestand

Interview: “Calamiteitenstrook unieke oplossing hulpdiensten”

De afsluiting van de A8 richting Amsterdam levert voor de hulpdiensten een unieke situatie op. Een speciale calamiteitenstrook is ingericht om korte aanrijtijden van ambulance en politie te kunnen garanderen. Cor Zwier, verkeersadviseur bij politie-eenheid Noord-Holland, legt uit waarom deze strook onmisbaar is. En hoe Rijkswaterstaat en de politie samenwerken om de omgeving bereikbaar en veilig te houden.

Lees het interview

A8 Interview Cor Zwier

Ook werkzaamheden aan de A10 Noord buitenring

Tijdens het onderhoud aan de A8 gaat ook de A10 Noord buitenring dicht. Van 31 juli tot 10 augustus is de A10 Noord richting Zaanstad en Coentunnel afgesloten tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein. Ook alle aansluitingen op de buitenring zijn dan gesloten. Verkeer wordt geadviseerd een ‘rondje ring’ te rijden, via de A10 Oost, Zuid en West. De A10 Noord binnenring richting Utrecht en Amersfoort blijft wel open, met alle aansluitingen. Meer informatie over de A10 Noord vindt u in het persbericht en op onze projectpagina.

Asfalt vernieuwen A10_830x330

Heeft u vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op de website of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). U kunt ook contact opnemen via Facebook, Twitter en Instagram. Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk – uiterlijk binnen enkele dagen – door ons beantwoord.