Nieuwsbrief A8/Coenbrug

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot de wegwerkzaamheden aan de A8 tussen de N246 en knooppunt Zaandam. U leest hier het laatste nieuws over de werkzaamheden en krijgt meer achtergrondinformatie.

Terugblik werkzaamheden A8 in juni

De werkzaamheden aan de A8 richting Alkmaar zijn voorspoedig verlopen. Van 11 tot 15 juni voerde Boskalis in opdracht van Rijkswaterstaat groot onderhoud uit tussen knooppunt Zaandam en de N246. Er is 3,5 km nieuw asfalt gelegd. Tweelaags zoab-fijn om precies te zijn, de stilste variant die Rijkswaterstaat op dit moment toepast. Ook zijn nieuwe, stillere voegen aangebracht bij de bruggen en viaducten, met uitzondering van de vaste delen (zogeheten aanbruggen) van de Coenbrug. Die krijgen tussen 12 juli en 11 augustus nieuwe voegen. Op 15 juni om 04.00 uur, iets eerder dan gepland, kon de weg weer open voor verkeer.

A8 Graafmachine werkzaamheden

Asfalt A8 richting Amsterdam wordt vervangen: 12 juli – 11 augustus

In opdracht van Rijkswaterstaat voert Boskalis van zaterdag op zondagnacht 12 juli 00.30 uur tot dinsdag 11 augustus 05.00 uur groot onderhoud uit aan de A8. De rijbaan richting Amsterdam tussen de N246 en knooppunt Zaandam en de vaste delen van de Coenbrug (in beide richtingen, dus ook richting Alkmaar) krijgen nieuw, stiller asfalt en stillere voegen. Tijdens de werkzaamheden is de weg voor verkeer richting Amsterdam vier weken lang dag en nacht geheel afgesloten. De werkzaamheden gaan 24 uur per dag en 7 dagen per week door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

A8 Coenbrug

Afsluiting 12 juli – 11 augustus en omleidingsroutes

Van zaterdag op zondagnacht 12 juli 00.30 uur tot dinsdag 11 augustus 05.00 uur is de A8 in de richting van Amsterdam volledig afgesloten tussen de N246 en knooppunt Zaandam. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 1 uur. Voor verkeer richting Alkmaar en Beverwijk blijft de weg tijdens de werkzaamheden open. Wel is afrit 2 (Zaandijk) de gehele periode afgesloten voor alle verkeer. Afrit 3 (Zaanstad) is naar verwachting afgesloten van 12 juli 00.30 uur tot 26 juli 06.00 uur. Tussen knooppunt Zaandam en knooppunt Coenplein blijft de A8 open voor verkeer in beide richtingen.

Een overzicht van de omleidingen vindt u hier

A8 Kaartje afsluiting ri Amsterdam

Geluidsoverlast vooral tijdens sloopwerkzaamheden

Boskalis neemt maatregelen om de geluidshinder tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken. Toch is overlast voor de omgeving onvermijdelijk. Met name het verwijderen van het oude asfalt en de oude voegen zal voor geluidsoverlast zorgen. Dit gebeurt voor het grootste deel met freesmachines. Het asfalt op de brug wordt geript met kranen en sloophamers, de voegen worden verwijderd met zagen en een hogedrukspuit.

Wel doen we er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken:

• We voeren het sloopwerk uit in twee periodes: 12-16 juli en 26-30 juli (planning onder voorbehoud).

• De achteruitrijpiep op vrachtauto’s wordt zoveel mogelijk vervangen door sissers.

• De freesmachines krijgen een ‘stop-and-go’-signalering, waardoor geen geluidsignalen nodig zijn.

• We plaatsen flexibele geluidsabsorberende panelen bij het slopen van de voegovergangen.

A8 Werkzaamheden drilboor

Skatebaan deels afgezet

Het skatepark onder de A8 is deels afgezet van woensdag 1 juli tot vrijdag 7 augustus. Soms voor een groter deel en soms maar heel beperkt. Want ook aan de onderkant van de A8 zijn werkzaamheden nodig: in voorbereiding op het werk aan de weg wordt een tijdelijke gootconstructie aangelegd. Als de voegen dan met een hogedrukspuit worden verwijderd, vangt de goot het water op.

Skatebaan bij A8

Informatiestand

We realiseren ons dat de werkzaamheden veel overlast veroorzaken. We kunnen dit helaas niet voorkomen. Wel kunnen we zorgen dat omwonenden en winkeliers ter hoogte van de A8 van tevoren goed op de hoogte zijn van wat er gaat gebeuren. Daarom komen wij met een informatiestand naar u toe. Wij zullen ter hoogte van de viswinkel (Verzetstraat) staan. U kunt ons daar vinden op 9 juli van 15.00 tot 17.00 uur. Als omgevingsmanagers van Rijkswaterstaat en Boskalis beantwoorden we dan graag uw vragen.

A10-2 Interview

Heeft u vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op de website of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). U kunt ook contact opnemen via Facebook, Twitter en Instagram. Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk – uiterlijk binnen enkele dagen – door ons beantwoord.