Nieuwsbrief A8/Coenbrug

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot de wegwerkzaamheden aan de A8 tussen knooppunt Zaandam en de N246 en aan de Coenbrug. U leest hier het laatste nieuws over de werkzaamheden en krijgt meer achtergrondinformatie.

Werkzaamheden Coenbrug starten in maart

Van maandag 1 maart tot zaterdag 17 april werken we aan de Coenbrug. Dit doen we om de geluidsoverlast van de brug te verminderen voor omwonenden. De stalen brugkleppen maken op dit moment namelijk veel geluid, vooral als er zwaar verkeer over de brug rijdt. De brugkleppen veren dan licht op om te hard terug op hun plaats te vallen. Door herstel en onderhoud van de beweegbare brugdelen willen we dit verminderen. In het persbericht leggen we dit verder uit.

Onderhoud van de brug… ín de brug

Uit onderzoek blijkt dat we het opveren van de brugklep kunnen verminderen. Daarvoor gaan we de zogenaamde trek-duwstangen, die de brugklep op zijn plek houden, reviseren. Dat gebeurt op een andere locatie. Verder vervangen we het lagervet, knappen we de tandwielen op en installeren we een automatisch smeersysteem, zodat de brug soepel opent en sluit. Deze werkzaamheden zullen vooral binnenin de brug plaatsvinden. Ze veroorzaken daardoor bijna geen geluidsoverlast voor de omgeving.

Bedienstop voor vaarwegverkeer: beperkte doorvaarhoogte

Omdat we aan de beweegbare delen van de Coenbrug werken, kan de brug tijdens de werkzaamheden, zeven weken lang, niet open voor de scheepvaart. De doorvaarhoogte is dan maximaal 6,1 meter boven NAP. Houd daarbij rekening met het lokale waterpeil. Voor de beschikbaarheid van andere vaarwegen, zie onze vaarweginformatie.

Wat merken omwonenden van de werkzaamheden?

Mogelijk wordt de brug een paar korte momenten ’s nachts afgesloten voor wegverkeer. Dit kan enige verkeershinder met zich meebrengen. Mocht de weg dicht gaan, dan informeren we u op tijd via deze nieuwsbrief en andere kanalen. Verder merkt de omgeving vooral dat de brug minder geluid maakt als de werkzaamheden klaar zijn. De Coenbrug blijft een stalen brug, die nooit helemaal stil zal worden. Maar we hopen de situatie wel te verbeteren met deze werkzaamheden.

Heeft u vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op de website of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). U kunt ook contact opnemen via Facebook, Twitter en Instagram. Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk – uiterlijk binnen enkele dagen – door ons beantwoord.