Nieuwsbrief aanpak Twentekanalen

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren in de regio Twente hard aan de bereikbaarheid via de Twentekanalen, aan de veiligheid op de kanalen en aan de beheersing en kwaliteit van het kanaalwater. Dit doen we onder andere door onderhoud te plegen aan bruggen, sluizen, gemalen en oevers, door het verruimen van het kanaal en door het bouwen van een tweede sluis bij Eefde. In deze nieuwsbrief informeren wij u over al deze werkzaamheden.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Onderhoud Eefdesebrug

De Eefdesebrug tussen Eefde en Zutphen is van maandag 23 september tot maandag 2 december 2019 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer in verband met onderhoud. Fietsers en voetgangers kunnen de brug blijven gebruiken. Er is wel tweerichtingsverkeer op één fietspad. Gemotoriseerd verkeer (ook buslijn 81 en landbouwverkeer) wordt omgeleid via de Polbrug in de provinciale weg (N348).

Lees meer

Eefdese brug

De techniek achter nieuwe sluis Eefde

De 2e sluiskolk bij Eefde bestaat uit veel technische onderdelen, zoals bijvoorbeeld de sluisdeuren en bedieningsruimte die er samen voor zorgen dat de sluis goed zijn werk kan doen. Alles is goed op elkaar afgestemd en heeft zo zijn eigen taak. Net zoals in het menselijk lichaam. Maar wat als we de sluis vergelijken met een mens?

Lees meer

tijdelijk bediengebouw nSluis Eefde

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat.

Volg het Twentekanaal op Facebook en Youtube
www.facebook.com/twentekanalen
Het Twentekanaal - YouTube

Heeft u vragen?
U kunt gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.