Nieuwsbrief Aanpak Twentekanalen

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren in de regio Twente hard aan de bereikbaarheid via de Twentekanalen, aan de veiligheid op de kanalen en aan de beheersing en kwaliteit van het kanaalwater. Zo hebben we in april 2020 een tweede sluis bij Eefde geopend en wordt de oude sluis grondig gereonveerd. Daarnaast plegen we onderhoud aan bruggen, sluizen, gemalen en oevers en verruimen we het kanaal tussen Delden en Enschede en de hele zijtak naar Almelo. In deze nieuwsbrief informeren wij u over al deze werkzaamheden.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat gunt Opwaardering Twentekanalen aan de Combinatie Van Oord - Hakkers - Beens

De bouwcombinatie Van Oord - Hakkers - Beens gaat in opdracht van Rijkswaterstaat de laatste fase van de verruiming van de Twentekanalen uitvoeren. Op 28 oktober 2020 zetten plaatsvervangend directeur-generaal van Rijkswaterstaat Patricia Zorko en directeur van Van Oord Richard Brouwer hun handtekening onder het contract. Werkzaamheden starten in het voorjaar van 2021.

Lees meer...

Haven van Hengelo

Groot onderhoud Sluis Eefde: meerdere afsluitingen Kapperallee

Aannemerscombinatie Lock to Twente voert in opdracht van Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de Zuidersluis in Eefde. Het groot onderhoud van de Zuidersluis is in volle gang en verloopt voorspoedig. Binnenkort vinden er een aantal hijswerkzaamheden plaats en wordt de steiger rondom de heftorens afgebroken. Hiervoor is het nodig om de Kapperallee ter hoogte van de sluis een aantal keren af te sluiten

Lees meer...

Onderhoud Sluis Eefde
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Meer weten over de verruiming van de Twentekanalen?

In het eerste bericht heeft u kunnen lezen dat we volgend jaar starten met de laatste fase van de verruiming van de Twentekanalen. Op de website kunt u een korte film en animatie bekijken waarin we uitleg geven over de verruiming en de manier waarop we de grondwaterstand gaan beheersen om overmatige kwel tegen te gaan.

Bekijk de film en animatie...

XL-businesskade bij Almelo
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat.

Volg het Twentekanaal op Facebook en Youtube
www.facebook.com/twentekanalen
Het Twentekanaal - YouTube

Heeft u vragen?
U kunt gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.