Nieuwsbrief Aanpak Twentekanalen

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren in de regio Twente hard aan de bereikbaarheid via de Twentekanalen, aan de veiligheid op de kanalen en aan de beheersing en kwaliteit van het kanaalwater. Zo hebben we in april 2020 een tweede sluis bij Eefde geopend en wordt de oude sluis grondig gereonveerd. Daarnaast plegen we onderhoud aan bruggen, sluizen, gemalen en oevers en verruimen we het kanaal tussen Delden en Enschede en de hele zijtak naar Almelo. In deze nieuwsbrief informeren wij u over al deze werkzaamheden. Voor het laatste nieuws en updates: volg ons op www.facebook.com/twentekanalen

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Voorbereiding werkzaamheden Verruiming Twentekanalen in volle gang

Rijkswaterstaat werkt aan de tweede fase van de verruiming van de Twentekanalen. Eind oktober 2020 zijn de werkzaamheden gegund aan de aannemerscombinatie Van Oord-Hakkers-Beens. Dit betekent dat de uitvoering van de verruiming is gestart. Voordat de aannemer in het voorjaar van 2021 daadwerkelijk start, vinden er meerdere voorbereidende werkzaamheden plaats.

Lees meer..

Onderzoeken Verruiming Twentekanalen

Sluis Eefde: verfraaien Noordelijk terrein

In januari 2021 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan het Noordelijk terrein (het nieuw aangelegde bosje) bij de sluis in Eefde. Er wordt een aantal aanpassingen gedaan om het geheel fraaier te maken en de bomen die dood zijn gegaan, worden vervangen.

Lees meer..

Sneeuwklokje

Werkzaamheden Sluis Eefde: Het einde komt in zicht

Aannemerscombinatie Lock to Twente heeft de afgelopen tijd samen met Rijkswaterstaat hard doorgewerkt in Eefde. Het resultaat mag er zijn; een groot deel van het groot onderhoud van de Zuidersluis is al afgerond. De opgeknapte traversen en hefdeuren zijn na een afwezigheid van 5 maanden weer teruggeplaatst.

Lees meer..

Water in kolk Sluis Eefde

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat.

Volg het Twentekanaal op Facebook en Youtube
www.facebook.com/twentekanalen
Het Twentekanaal - YouTube

Heeft u vragen?
U kunt gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.