Nieuwsbrief Aanpak Twentekanalen

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren in de regio Twente hard aan de bereikbaarheid via de Twentekanalen, aan de veiligheid op de kanalen en aan de beheersing en kwaliteit van het kanaalwater. Dit doen we onder andere door onderhoud te plegen aan bruggen, sluizen, gemalen en oevers, door het verruimen van het kanaal en door het bouwen van een tweede sluis bij Eefde. In deze nieuwsbrief informeren wij u over al deze werkzaamheden.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Stand van zaken Verruiming Twentekanalen

In september 2019 zijn we gestart met de aanbesteding. Op dit moment zijn we met 3 aannemerscombinaties in gesprek. Voor de zomervakantie dienen alle partijen een offerte in en in oktober van 2020 vindt de definitieve gunning plaats.

Lees meer..

XL-businesskade bij Almelo
© Rijkswaterstaat

Eerste werkschip door Sluis Eefde

Het eerste schip voer op 18 maart 2020 om 09.00 uur door de nieuwe, tweede sluis in Eefde. Deze geplande schutting van een werkschip maakte onderdeel uit van een lange testperiode.

Lees meer..

Eerste werkschip

Tijdelijke wacht- en opstelplaatsen Sluis Eefde

Vanaf 20 april 2020 maakt de scheepvaart gebruik van de nieuwe sluis bij Eefde. De oude sluis gaat uit bedrijf om groot onderhoud uit te voeren. Dit betekent dat een aantal wacht- en opstelplaatsen van de sluis tijdelijk buiten gebruik zijn.

Lees meer..

Tijdelijke wacht- en opstelplaatsen Sluis Eefde

Factsheet Sluis Eefde: Zo werkt de nieuwe kolk

In een factsheet wordt aan de scheepvaart uitleg gegeven over de werking van de nieuwe sluiskolk bij Sluis Eefde, die in april 2020 open gaat voor de scheepvaart.

Lees meer..

Sfeerimpressie Sluis Eefde nieuwe kolk

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat.

Volg het Twentekanaal op Facebook en Youtube
www.facebook.com/twentekanalen
Het Twentekanaal - YouTube

Heeft u vragen?
U kunt gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.