Nieuwsbrief aanpak Twentekanalen

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren in de regio Twente hard aan de bereikbaarheid via de Twentekanalen, aan de veiligheid op de kanalen en aan de beheersing en kwaliteit van het kanaalwater. Zo hebben we in april 2020 een tweede sluis bij Eefde geopend en wordt de oude sluis grondig gereonveerd. Daarnaast plegen we onderhoud aan bruggen, sluizen, gemalen en oevers en verruimen we het kanaal tussen Delden en Enschede en de hele zijtak naar Almelo. In deze nieuwsbrief informeren wij u over al deze werkzaamheden. Voor het laatste nieuws en updates: volg ons op www.facebook.com/twentekanalen

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Verruiming Twentekanalen: ‘achter de schermen’ hard gewerkt aan de uitvoering

Rijkswaterstaat werkt aan de 2e fase van de verruiming van de Twentekanalen. De Twentekanalen zijn een belangrijke logistieke schakel voor het vervoer van goederen over water, naar de havens van Almelo, Hengelo en Enschede. Voordat de aannemer in mei 2021 daadwerkelijk gaat starten vinden er op diverse locaties voorbereidende werkzaamheden plaats.

Lees meer...

Schip op de zijtak van het Twentekanaal

Verruiming Twentekanalen: De Pluimpot komt eraan

Over een maand (2021) vaart over de Twentekanalen met regelmaat een bekende boot van Rijkswaterstaat, de “Pluimpot”. De inzet van de Pluimpot is mogelijk door een unieke samenwerking van Rijkswaterstaat GPO, Directie Oost-Nederland en de Rijksrederij.

Lees meer...

De pluimpot

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat.

Volg het Twentekanaal op Facebook en Youtube
www.facebook.com/twentekanalen
Het Twentekanaal - YouTube

Heeft u vragen?
U kunt gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.