Nieuwsbrief Blankenburgverbinding - juni 2019

De Blankenburgverbinding verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar middels een nieuwe snelweg, de A24. Deze verbinding draagt bij aan een robuust netwerk. De drukte op de A15 en de Beneluxcorridor neemt af. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 verbreed. De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld.

Kom 15 juni naar de Dag van de Bouw

Vraagt u zich ook wel eens af wat er allemaal op het bouwterrein van de Blankenburgverbinding gebeurt? Kom dan op zaterdag 15 juni naar de Dag van de Bouw. U bent deze dag tussen 10:00 en 16:00 uur van harte welkom op het bouwterrein van de Blankenburgverbinding. Aan beide kanten van het Scheur kunt u het werk voor de Maasdeltatunnel bekijken.

Lees meer

Beeldmerk Dag van de Bouw

Informatiecentrum vanaf 15 juni geopend

Het informatiecentrum van Rijkswaterstaat is vanaf 15 juni geopend voor het publiek. Hier vindt u alle informatie over de aanleg van de Blankenburgverbinding. Ook vindt u hier informatie over het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland en het platform LEM.

Lees meer

Informatiecentrum

Voortgang kistdammen

De kistdammen bij Vlaardingen en Rozenburg zijn zo goed als klaar. Tussen de kistdam wordt later de toerit van de Maasdeltatunnel uitgegraven. De toerit wordt aan beide zijden 27 meter diep.

Lees meer

BBV Kopscherm

Bouw knooppunt Rozenburg begonnen

De nieuwe rijksweg A24 sluit in knooppunt Rozenburg aan op de A15. De komende jaren worden in het knooppunt twee fly-overs gebouwd die over de A15 en de Havenspoorlijn gaan en twee verbindingsbogen die de noordkant van de A15 verbinden met de nieuwe snelweg.

Lees meer

BBV KW21

Betonnen dek onder de spoorlijn geschoven

Half april jl. werd in Vlaardingen dag en nacht gewerkt aan een grote klus: een 220.000 ton wegend betonnen dek werd onder de spoorlijn geschoven. Een operatie waarbij niets aan het toeval werd overgelaten.

Lees meer

Inschuiven spoorviaduct

Werkzaamheden Maassluissedijk

De Maassluissedijk gaat in de eindsituatie met het Dirkviaduct over de nieuwe rijksweg A24 heen. Deze zomer maken we ruimte voor de bouw van het viaduct. We verleggen dan onder andere de inrit van de caravanstalling die naast de bouwplaats ligt.

Lees meer

BBV Dirkviaduct

Wandelen over de Krabbeplas

Op de Krabbeplas ligt een nieuw drijvend wandelpad. Het is nu nog wat kaal, maar naast het pad is riet aangeplant. Als dit binnenkort gaat groeien, ligt het tussen het groen. Zaterdag 25 mei jl. werd het pad officieel geopend door wethouder Bart Bikkers van de Gemeente Vlaardingen.

Lees meer

BBV Wandelpad Krabbeplas

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)