Nieuwsbrief Blankenburgverbinding augustus 2019

De Blankenburgverbinding verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar middels een nieuwe snelweg, de A24. Deze verbinding draagt bij aan een robuust netwerk. De drukte op de A15 en de Beneluxcorridor neemt af. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 verbreed. De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld.

Bezoekerscentrum open tijdens zomervakantie

Ook in de zomervakantie bent u met uw gezin van harte welkom in ons bezoekerscentrum. Er is van alles te zien en doen voor jong en oud. Onze voorlichters vertellen u graag wat er de komende periode gaat gebeuren voor het project Blankenburgverbinding. Bekijk de nieuwe snelweg en de omgeving alvast door een 3D bril of ga in de autostoel zitten en rij zelf over de virtuele nieuwe snelweg. Kinderen kunnen knutselen, er is een puzzeltocht door het bezoekerscentrum en ze kunnen vanaf het uitkijkpunt met een verrekijker naar de werkzaamheden aan de overkant kijken. Het bezoekerscentrum is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

We ontmoeten u graag!

Lees meer

Informatieavonden op 27 augustus en 3 september

Velen van u genieten nu van de zomervakantie, maar BAAK gaat gestaag door. Naast de werkzaamheden voor de Maasdeltatunnel start BAAK in het najaar met de Hollandtunnel aan de noordoever en met werkzaamheden aan de A15 bij Rozenburg. Vanaf 2 september wordt de toerit naar de A15 vanuit Rozenburg definitief afgesloten. De voortgang van de werkzaamheden aan de Maasdeltatunnel en knooppunt Rozenburg komen deze avonden ook aan bod. Genoeg onderwerpen om u bij te praten tijdens een informatieavond.

Lees meer

Vanaf 2 september definitieve afsluiting oprit A15 bij Rozenburg

Vanaf maandag 2 september 2019 om 19:00 uur wordt de oprit naar de A15 richting Europoort vanaf de Trentweg bij Rozenburg definitief afgesloten. Verkeer voor de A15 kan via de Droespolderweg, Calandbrug, Moezelweg en Merwedeweg naar oprit 11 rijden. Dit is een tijdelijke omleidingsroute. Vanaf eind april 2020 kan verkeer direct na de Calandbrug via oprit 12 Brielle naar de A15. Verkeer voor de N57 kan via de Droespolderweg en de Calandbrug rijden. De andere op- en afritten blijven gewoon open.

Lees meer

Tien meter de lucht in bij knooppunt Rozenburg

Bouwconsortium BAAK bouwt landhoofden voor vier viaducten bij knooppunt Rozenburg. Nabij de Botlekweg verrijst het eerste landhoofd: een zwarte muur van zogenaamde gewapende grond. Dit is een constructie waarbij lagen grond worden ingepakt in kunststof grids (een soort netten). De ruwe structuur van de grids zorgt ervoor dat de lagen stevig zijn verankerd. Het landhoofd gaat uiteindelijk 10 meter omhoog.

Lees meer

Aanpassing Trentweg en tijdelijke afsluiting fietspad

Tussen 2 en 16 september past bouwconsortium BAAK de Trentweg aan de nieuwe verkeerssituatie aan. We zetten onder andere nieuwe belijning op de weg en vervangen verkeerslichten. Verder maken we in deze periode exclusief voor hulpdiensten een verkorte oprit naar de A15, zodat in geval van een incident, de Thomassentunnel bereikbaar blijft. We voeren hiervoor veel zand aan en maken een aansluiting op de A15.

Lees meer

Verleggen rijbanen A15

Tussen 2 september en 23 november 2019 verleggen we ter hoogte van het toekomstige knooppunt Rozenburg de rijbanen van de A15 naar de middenberm. Hiermee maken we plaats voor de bouw van de fly-overs van het nieuwe knooppunt Rozenburg. In deze periode werken we van maandag tot en met vrijdag in de nacht op de snelweg.

Lees meer

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)