Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 1 mei 2020

Nu het informatiecentrum tot in elk geval 1 juni gesloten is in verband met de coronamaatregelen, zullen we u in deze periode vaker informeren over de voortgang van de werkzaamheden via deze nieuwsbrief. Ook proberen we u zo goed mogelijk te informeren via de website www.blankenburgverbinding.nl

Vlog storten eerste stempels dak Maasdeltatunnel Noord

In april is het beton gestort voor de eerste vier stempels van de Maasdeltatunnel (onderdeel Blankenburgverbinding). Het zijn de eerste delen van het dak. Hoofduitvoerder Bas Hopmans laat het werk zien in een vlog.

Bekijk hier de vlog op onze Foto & Video pagina van de website waar ook nog andere video's te zien zijn. 

Vier dagen geen doorgaand verkeer op Zuidbuurt in Vlaardingen – korte omleidingsroute voor fietsers

Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding is er van maandag 11 mei  07:00 uur tot uiterlijk donderdag 14 mei 19:00 uur geen doorgaand verkeer mogelijk op de Zuidbuurt in Vlaardingen. Op deze dagen staan overdag aan beide entrees van de Zuidbuurt verkeersregelaars die bestuurders attenderen op de stremming en wijzen op een alternatieve route.

Lees meer

Fietsroute Zuidbuurt

Vervangen verlichting A20

Van maandag 11 mei tot en met vrijdag 5 juni vervangt bouwconsortium BAAK tussen tankstation Rijskade en knooppunt Kethelplein de verlichting in de middenberm van de A20. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren moeten rijstroken en op- en afritten worden afgesloten. Dit mag alleen als er minder verkeer rijdt, daarom worden de werkzaamheden in de avond en nacht uitgevoerd. Het vervangen van de verlichting zorgt voor weinig hinder in de omgeving.

Lees meer

Update Maasdeltatunnel

In juli 2019 startte bouwconsortium BAAK met de bouw van de Maasdeltatunnel, een onderdeel van de Blankenburgverbinding. Met de stalen damwanden en buispalen die de wanden van de tunnel vormen, zijn de contouren van de nieuwe verbinding duidelijk zichtbaar. Met speciale machines boort BAAK duizenden ankerstaven in de grond. Deze houden straks de tunnelvloer op zijn plek. In Vlaardingen is inmiddels 115 kilometer aan ankers geboord (nog 38 kilometer te gaan), in Rozenburg is al 186 kilometer van de 195 geboord. 

Lees meer

BBV MDT Update

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)