Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 24 april 2020

Nu het informatiecentrum tot in elk geval 1 juni gesloten is in verband met de coronamaatregelen, zullen we u in deze periode vaker informeren over de voortgang van de werkzaamheden via deze nieuwsbrief. Ook proberen we u zo goed mogelijk te informeren via de website www.blankenburgverbinding.nl. Zo vindt u bijvoorbeeld op de beeldbank de  nieuwste luchtfoto's die in april zijn gemaakt en ook zijn er weer twee nieuwe video's te vinden. De links naar deze video's vindt u ook in de artikelen hieronder.

Eerste betonnen dek op plaats geschoven Knooppunt Rozenburg

Op vrijdag 17 april schoven we bij Rozenburg een betonnen dek van 2.300 ton (2,3 miljoen kilo) via een schuifbaan 45 meter op. Het is het eerste dek van de vier viaducten die over de kabel- en leidingstrook van het havenbedrijf gaan. Kijk mee in de vlog van Ruben hoe een betonnen dek van 2300 ton wordt verschoven: vlog inschuiven betonnen dek. De dekken van de twee westelijke viaducten (aan de kant van Rozenburg) maken we ter plaatse. De dekken van de twee oostelijke viaducten (aan de kant van de Botlekweg en de bedrijven) maken we met prefab betonnen liggers die met een vrachtwagen naar de bouwplaats komen en met een hijskraan worden ingehesen.

Lees meer over het verschuiven van het betonnen dek van 2300 ton voor knooppunt Rozenburg.

BBV Opschuiven wegdek Knpt Rozenburg

Heiwerk en damwanden Maasdeltatunnel Zuidoever tot medio juni

Op maandag 13 januari is BAAK gestart met het aanbrengen van de heipalen voor de toerit van de Maasdeltatunnel aan de Zuidoever bij Rozenburg. Inmiddels zitten er zo’n 490 van de ruim 600 in de grond. Deze werkzaamheden duren nog tot eind mei. Door het stormachtige weer van afgelopen winter, is dit een maand langer dan verwacht. Van half mei tot half juni brengt BAAK damwanden aan bij het begin van de toerit van de tunnel.

Damwanden en Heipalen

Funderingswerkzaamheden Knooppunt Rozenburg

Van half april tot eind juni voert BAAK verschillende funderingswerkzaamheden uit in knooppunt Rozenburg. Tot begin mei worden in de nacht damwanden aangebracht langs de A15. Bij de kabel- en leidingenstrook worden overdag betonnen palen geheid.

Meer informatie over deze werkzaamheden vindt u in het bouwbericht .

Vier dagen geen doorgaand verkeer op Zuidbuurt in Vlaardingen

Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding is er van dinsdag 28 april 07:00 uur tot uiterlijk vrijdag 1 mei 19:00 uur geen doorgaand verkeer mogelijk op de Zuidbuurt in Vlaardingen. Op deze dagen staan overdag aan beide entrees van de Zuidbuurt verkeersregelaars die bestuurders attenderen op de stremming en wijzen op een alternatieve route.

Lees meer

Werkzaamheden onderdoorgang Hoekse Lijn in beeld

Op het bouwterrein hangen verschillende camera’s die beelden maken van de werkzaamheden. Een camera is gericht op de werkzaamheden voor de onderdoorgang van de Hoekse Lijn. Bekijk via onderstaande link een filmpje dat de werkzaamheden versneld laat zien met een tekstuele uitleg erbij.

Video werkzaamheden onderdoorgang Hoekse Lijn 

Verlegging rioolpersleiding Broekpolderweg

Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding, wordt een rioolpersleiding die langs de A20 ligt verlegd naar de Broekpolderweg. Hier ligt ook een bestaande rioolpersleiding die aan vervanging toe is. In opdracht van de gemeente Vlaardingen legt bouwconsortium BAAK de nieuwe rioolpersleiding aan en vervangt tegelijkertijd de bestaande leiding die daar ligt. Voor deze werkzaamheden gaat ter hoogte van de scouting en de volkstuinen de zuidelijke rijbaan van de Broekpolderweg dicht voor het verkeer. Ook vervallen de parkeerplaatsen in de middenberm. Om het gebied bereikbaar te houden, zijn er tijdelijke parkeerplaatsen aangelegd en wordt de noordelijke rijbaan van de Broekpolderweg verbreed.

Lees er alles over in dit bouwbericht.

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)