Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 6 augustus 2020

Met deze nieuwsbrief willen wij u zo goed mogelijk informeren over het project Blankenburgverbinding. Ook kunt u veel informatie vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl . Heeft u een vraag? Op de contactpagina van onze website ziet u hoe u ons kunt bereiken.

Vlog over het schip Mellina

Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding is zand nodig, veel zand. Sleepkopzuiger Mellina haalt dit uit de Noordzee. Hoofduitvoerder Vincent Lemaitre legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

Bekijk de vlog via de foto & videopagina 

Informatiecentrum weer open voor bezoek

Midden juli waren er bij BAAK twee projectmedewerkers positief getest op het Corona-virus. Uit voorzorg hebben we daarom het Informatiecentrum tijdelijk gesloten. Gelukkig is het bij deze twee gevallen gebleven en zijn we vanaf nu weer open voor bezoek. Het Informatiecentrum is geopend van woensdag t/m zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Het Informatiecentrum kan je alleen bezoeken als je vooraf reserveert. Dat kan via www.blankenburgverbinding.nl/informatiecentrum

Voor ieder wat wils in het Informatiecentrum

In het informatiecentrum Blankenburgverbinding kun je alles horen, lezen, zien en beleven over de realisatie van de nieuwe rijksweg A24. In de maand augustus besteden we in en rond het Informatiecentrum speciaal aandacht aan het thema Groot Grondverzet. Voor de deur staan kranen en een shovel die worden ingezet bij het werk. Ook is er voor de kleine Bob de Bouwers veel te zien en te beleven.

Lees meer

Aangepaste verkeerssituatie Broekpolderweg

Bouwconsortium BAAK werkt sinds april op en langs de Broekpolderweg. BAAK vervangt hier in opdracht van de gemeente Vlaardingen een rioolpersleiding en legt er een tweede leiding naast. Om de nieuwe leidingen tussen de manege en de Marathonweg aan te kunnen leggen, past BAAK op dinsdag 11 augustus tussen 07.00 en 16.00 uur de verkeerssituatie en de belijning op de Broekpolderweg aan. Verkeersregelaars zorgen er die dag voor dat het verkeer om en om langs deze werkzaamheden kan rijden. Dit kan op 11 augustus zorgen voor wat vertraging.

Lees meer

19 augustus geen doorgaand verkeer mogelijk Broekpolderweg

Op woensdag 19 augustus is de Broekpolderweg afgesloten voor autoverkeer tussen het viaduct over de A20 en de eendenkooi. Op deze dag vullen we een loze leiding onder de A20 met een betonmengsel. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden. Ze worden daarbij begeleid door verkeersregelaars. Alle verenigingen aan de Broekpolderweg zijn vanaf de Marathonweg bereikbaar. Met gele borden en verkeersregelaars worden automobilisten op de omleidingsroute via de A20 gewezen. Langzaam verkeer wordt naar de Maassluissedijk geleid.

Lees meer

Stempelraam ingehesen

Op 21 juli hesen twee enorme kranen een stalen frame van maar liefst 36 bij 9 meter en een gewicht van 130 ton de bouwkuip in. De dag erna volgde een tweede, net iets kleiner, frame dat er bovenop werd geplaatst. De twee frames worden aan de stalen combiwand bevestigd en versterken zo de bouwkuip die we tot zo'n 25 meter gaan uitgraven. 

Bekijk de foto's

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)