Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 27 maart 2020

De Blankenburgverbinding verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar middels een nieuwe snelweg, de A24. Deze verbinding draagt bij aan een robuust netwerk. De drukte op de A15 en de Beneluxcorridor neemt af. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 verbreed. De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld.

Maatregelen Coronavirus, informatiecentrum gesloten

Rijkswaterstaat en BAAK hebben vanwege het Coronavirus maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Ze volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM.  Het informatiecentrum in Vlaardingen is in ieder geval tot 1 juni gesloten voor individuele bezoekers, scholen en groepen.

Lees meer

BBV Corona maatregelen

Update van werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding

De Corona-maatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Werkzaamheden gaan door, onder voorwaarde dat veiligheid en kwaliteit zijn geborgd. Aan beide oevers is ook de afgelopen periode gewerkt. 

Voor een update van de werkzaamheden aan de Noordoever bekijkt u deze link: werkzaamheden Noordoever Blankenburgverbinding

Via deze link Werkzaamheden Zuidoever Blankenburgverbinding kunt u lezen welke werkzaamheden hebben plaatsgevonden aan de Zuidoever.

BBV werkzaamheden Noordoever

Afrit 14 Rozenburg Centrum drie maanden afgesloten

Voor de aanleg van de nieuwe pijlers van het knooppunt Rozenburg voor de Blankenburgverbinding is het noodzakelijk dat afrit 14 Rozenburg Centrum op de A15 uit de richting van Europoort van vrijdag 3 april tot maandag 13 juli voor 3 maanden wordt afgesloten voor alle verkeer. We begrijpen dat vooral inwoners van Rozenburg en de bedrijven die daar zijn gevestigd hinder van deze afsluiting hebben.

Lees meer

BBV afsluiting afrit 14

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)