Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 16 januari 2020

De Blankenburgverbinding verbindt de A20 bij Vlaardingen en de A15 bij Rozenburg met elkaar middels een nieuwe snelweg, de A24. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 verbreed. De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld. 

Kom 21 januari naar informatieavond in Rozenburg

Op dinsdag 21 januari a.s. bent u van harte welkom op de informatieavond van project Blankenburgverbinding in bibliotheek Rozenburg tussen 18.30 uur en 20.30 uur. Deze avond informeren Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK u graag over de komende werkzaamheden en de benodigde verkeersmaatregelen.

Lees meer

Maasdeltatunnel toerit Zuid

Vlaardingse kinderen ontdekken de bouw van de Blankenburgverbinding

Een belangrijk deel van de Blankenburgverbinding is de Maasdeltatunnel, een watertunnel onder het Scheur. Hoe bouw je zo’n tunnel? Leerlingen van basisscholen uit Vlaardingen en Rozenburg kunnen nu via het project Port Rangers ervaren hoe onderwatertunnels worden aangelegd. Van de Vlaardingse scholen kreeg OBS de Klimop vandaag de primeur! “Ik weet nu hoe tunnels worden gebouwd! Er wordt water gebruikt om de tunnelstukjes te laten zinken. Duikers gaan daarna de tunnelstukjes in om ze leeg te pompen. Ik weet ook wat het woord ballast betekent! Dat is extra gewicht. Het was leuk en interessant!” vertelt Floris (10 jaar).

Lees meer 

Waterbak EIC

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)