Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 13 augustus 2021

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de bouw van de Blankenburgverbinding. Heeft u een vraag? Op de contactpagina van onze website ziet u hoe u ons kunt bereiken of maak een afspraak voor een bezoek aan het Informatiecentrum.

Wijzigingen verkeerssituatie Trentweg Rozenburg

Voor de aansluiting van de A15 bij Rozenburg op de Blankenburgverbinding bouwen we vanaf eind augustus twee nieuwe viaducten over de Trentweg. Hiervoor passen we de verkeerssituatie op de Trentweg aan, zodat het verkeer veilig de werkzaamheden kan passeren. Vanaf maandag 30 augustus tot eind 2022 is de Trentweg dan ook versmald naar 2x1 rijstrook. Om de weg aan te kunnen passen, zijn enkele nacht- en weekendafsluitingen noodzakelijk.

  • Van vrijdag 27 augustus 21:00 uur tot maandag 30 augustus 05:00 uur is de Trentweg afgesloten. Ook de aansluitende op- en afritten van de A15 zijn dicht.

  • Van maandag 6 september tot en met donderdag 9 september zijn tussen 21:00 en 05:00 uur de Trentweg en af- en oprit 14 van de A15 richting Rotterdam afgesloten. 

 Meer informatie over deze werkzaamheden en omleidingsroutes leest u in dit bouwbericht.

Weekendafsluiting

Zomeropening fietspad Trekkade na 15 augustus voorbij

Vanaf maandag 16 augustus tot het einde van het jaar is het niet meer mogelijk om doordeweeks de route langs de Trekkade aan de oostkant van de Vlaardingervaart te fietsen. Van maandagochtend 06:00 uur tot vrijdagmiddag 17:00 uur is het fietspad afgesloten. In het weekend en op officiële feestdagen is het fietspad open. De afsluiting is noodzakelijk voor de verbreding van het A20-viaduct over de Vlaardingervaart.

De afsluiting van het fietspad is op 7 juni al ingegaan, maar vanwege de vakantieperiode was het vanaf 23 juli weer mogelijk om voor een periode van 3 weken er alle dagen gebruik van te maken. Op maandagochtend 16 augustus gaat het fietspad weer dicht en gaan de werkzaamheden voor de verbreding van de Vlaardingervaart weer verder. 

Fietspad

Zaterdag 2 oktober: Dag van de Blankenburgverbinding

Reserveer 2 oktober vast in de agenda, want dan zetten we de hekken van het bouwterrein van de Blankenburgverbinding open voor het publiek. Kom kijken naar de bouw van de Maasdeltatunnel, stel je vragen aan onze medewerkers en zie hoe ver het werk inmiddels is gevorderd. Meer informatie over het programma volgt na de zomer.

Dag van de Blankenburgverbinding

Volop activiteiten in en rond het informatiecentrum

Deze zomer zijn er voor kinderen en volwassenen diverse leuke dingen te doen in en rond het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding. Kijk voor het actuele programma op onze webiste en reserveer u bezoek. Het informatiecentrum is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Morgen nog enkele plekken beschikbaar: uitleg over het werk bij de Maasdeltatunnel

Op zaterdag 14 augustus geeft een voorlichter om 11 uur en 14 uur een toelichting op het werk bij het uitkijkpunt Maasdeltatunnel aan de Maassluissedijk (poort 50 BAAK). Dit duurt ongeveer 30 minuten. Verzamelen is beneden bij de trap van het uitkijkpunt. Via onze website kunt u één van de tijdstippen reserveren

Op de foto met mega-machines

De kleine Bob de Bouwers kunnen op de foto met grote bouwmachines of beklimmen het uitkijkpunt met een verrekijker, iets oudere kids mogen zelf op ontdekking in het infocentrum met het doe-boekje.

Virtuele tour 160421

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op Twitter, Instagram en LinkedIn

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)