Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 18 februari 2021

Met deze  nieuwsbrief proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over de bouw van de Blankenburgverbinding. Heeft u een vraag? Op de contactpagina van onze website ziet u hoe u ons kunt bereiken.

Afrit Rozenburg-Centrum langer dicht

Afrit 14 Rozenburg Centrum (Trentweg) van de A15 uit Europoort blijft afgesloten tot 15 maart 05:00 uur. Dit is langer dan oorspronkelijk gepland. Vanwege de vorst en het eerder beschikbaar stellen van de derde rijstrook op de A15, is het noodzakelijk om de afrit langer dicht te houden. Vanaf de afrit bouwt BAAK aan de fly-over voor knooppunt Rozenburg.

Weekendafsluiting A15 in beide richtingen ter hoogte van Rozenburg

Van vrijdag 12 maart 22:00 uur tot maandag 15 maart 05:00 uur wordt de tafelconstructie waar de eerste fly-over op gebouwd wordt, zo’n 60 meter opgeschoven, zodat BAAK kan beginnen met de bouw van de tweede fly-over voor knooppunt Rozenburg. Hiervoor moet de A15 dit weekend bij Rozenburg worden afgesloten

Lees meer

Renovatie Viaduct Vlaardingen

Vanaf begin maart tot mei 2021 krijgt het A20-viaduct over de Vlaardingervaart een opknapbeurt. De betonnen landhoofden waar de uiteinden van het viaduct op steunen worden gerenoveerd, zodat ze weer minimaal dertig jaar meekunnen. Het viaduct wordt daarna aan de zuidkant ook vijf meter verbreed. De werkzaamheden worden uitgevoerd voor de verbreding van de A20.

Lees er meer over in het bouwbericht

Nachtafsluitingen A20

Op maandag 1 maart en dinsdag 2 maart werkt BAAK tussen 22:00 uur en 05:00 uur op de A20. Er worden boringen onder de A20 gemaakt voor de aanleg van stroomkabels. Deze kabels zijn voor de stroomvoorziening van onder andere matrixborden en verlichting. Voor deze werkzaamheden zijn afsluitingen op de snelweg noodzakelijk.

Lees meer

Nachtwerkzaamheden bij knooppunt Vlaardingen

In de nacht van 27 op 28 februari werkt BAAK in de nacht langs de A20 ter hoogte van het nieuwe knooppunt Vlaardingen. De reeds aangebrachte damwanden worden dan vastgezet met lange stalen ankers. Dit mag alleen in de avond en nacht als er minder verkeer rijdt. Daarom voert BAAK deze werkzaamheden uit van zaterdag 27 februari 20:30 uur tot zondag 28 februari 9:30 uur.

Lees meer

Broekpolderweg 17 februari weer open

Op woensdagavond 17 februari is de Broekpolderweg weer opengegaan voor al het verkeer. De Broekpolderweg is sinds november afgesloten voor autoverkeer. In deze periode zijn leidingen verlegd en is de weg een stuk naar het noorden opgeschoven. De komende weken voert BAAK naast de Broekpolderweg nog afrondende werkzaamheden uit.

Lees meer

Bomen verwijderen langs A20 in de nacht

Op maandag 22 februari en dinsdag 23 februari werkt BAAK in de nacht aan de noordkant van de A20 tussen het Kethelplein en de Lepelaarsingel. Er worden bomen verwijderd om ruimte te maken voor de bouw van een nieuw geluidscherm.

Lees meer

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)