Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 20 augustus 2021

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de bouw van de Blankenburgverbinding. Heeft u een vraag? Op de contactpagina van onze website ziet u hoe u ons kunt bereiken of maak een afspraak voor een bezoek aan het Informatiecentrum.

Werkzaamheden rond knooppunt Vlaardingen

Begin juli kwam er een eind aan een lange periode van funderingswerk voor de bouw van knooppunt Vlaardingen. We weten dat dit voor veel hinder in de omgeving heeft gezorgd. In de komende twee jaar wordt er verder gebouwd aan het knooppunt. Hiervoor brengen we op verschillende plekken nog damwanden en heipalen aan. Ook worden nog enkele funderingswerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkaamheden zullen in kortere periodes plaatsvinden dan voorheen. In dit bouwbericht kunt u lezen welke werkzaamheden de komende twee jaar zijn te verwachten. 

Werkzaamheden vanaf 23 augustus

Voor de het knooppunt Vlaardingen worden twee onderdoorgangen gemaakt. Voor één van de onderdoorgangen moet de fundering nog aan de noord- en de zuidkant van de A20 worden aangebracht. Aan de zuidkant doen we dat van 23 augustus tot begin september. De noordkant volgt in het voorjaar en de zomer van 2022.

Webinar 13 oktober A20

Bezoek de bouwplaats met de Wereldhavendagen

Elk jaar bieden de Wereldhavendagen de mogelijkheid om de Rotterdamse Haven te ontdekken in al haar facetten. Dit jaar is er weer een uitgebreid programma van activiteiten voorzien op 3, 4 en 5 september. Ook de Blankenburgverbinding doet dit jaar weer mee met een busexcursie dwars door het project op zaterdag 4 september. Daarbij is ook een bezoek aan het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding in Vlaardingen inbegrepen en tijdens de excursie is er uitgebreide uitleg door een van onze voorlichters.

Zowel om 10.00 uur als 13.30 is het die dag mogelijk om nader kennis te maken met een van de grootste infrastructuurprojecten van dit moment in Nederland. Deze excursie is te boeken via de website van de wereldhavendagen

Hoe staat het met de diepste bouwkuip op zuid?

Eind juli hebben we 90 uur achter elkaar onderwaterbeton gestort in de diepste bouwkuip van de Maasdeltatunnel op de zuidoever. Op 29 meter onder NAP werd beton voor de vloer aangebracht. Wil je weten wat de stand van zaken is? Volg ons op Twitter en onze andere socials (zie colofon). 

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)