Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 3 februari 2021

Met deze  nieuwsbrief proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over de bouw van de Blankenburgverbinding. Heeft u een vraag? Op de contactpagina van onze website ziet u hoe u ons kunt bereiken.

Mijd de spits op de A15 tot 21 februari 2021

Op de A15 is voor werkzaamheden aan knooppunt Rozenburg de weg tijdelijk versmald naar twee rijstroken per rijrichting. Dit duurt tot 21 februari. Ook afrit 14 Rozenburg-centrum is tot die tijd afgesloten. Van zaterdag 20 februari 22:00 uur tot zondag 21 februari 08:00 uur is de A15 afgesloten. We herstellen dan de situatie zodat vanaf zondagochtend er in beide richtingen weer drie rijstroken beschikbaar zijn en afrit 14 weer open is. 

kijk de webinar van 14 januari terug om alle informatie over de werkzaamheden terug te luisteren.

Lees meer over de werkzaamheden en de afsluitingen in dit artikel

Verbreding A20 gestart

De verbreding van de A20 tussen Kethelplein en het toekomstige knooppunt Vlaardingen is gestart. Het viaduct over de Lepelaarsingel wordt aan de zuidkant met vijf meter verbreed. Eind januari pasten we de verkeerssituatie op de Lepelaarsingel hiervoor aan. Al het verkeer rijdt nu aan de oostkant van de Lepelaarsingel, zodat we aan de westkant de uitbreiding kunnen bouwen.

Lees meer en bekijk een aantal foto's van de werkzaamheden

Blankenburgverbinding gaat gebruik maken van droogdok Damen Verolme

De COVID-19 pandemie heeft een enorme impact op de samenleving. Ook voor de Blankenburgverbinding worden de werkzaamheden door COVID-19 beïnvloed. Dit zal ook in 2021 nog het geval zijn. BAAK heeft daarom samen met Rijkswaterstaat mogelijkheden verkend om vertraging door COVID-19 te voorkomen. De oplossing is gevonden in het verplaatsen van de bouw van de twee tunnelelementen naar het droogdok van Damen Verolme Rotterdam. Het droogdok ligt op een steenworp afstand van de bouwplaats, waardoor de transportafstand over het water straks beperkt is.

Lees meer

Broekpolderweg 8 februari weer open

Vanaf maandagavond 8 februari is de Broekpolderweg weer open voor al het verkeer. Door een aanpassing in de uitvoeringsplanning is dit vijf weken eerder dan gepland. De Broekpolderweg is sinds november afgesloten voor autoverkeer. In deze periode zijn o.a. leidingen verlegd en is de weg een stuk naar het noorden opgeschoven. De komende weken voeren we naast de Broekpolderweg nog afrondende werkzaamheden uit.

Lees meer

Meld je aan voor de virtuele tour in het Informatiecentrum

Bekijk het Informatiecentrum van de Blankenburgverbinding vanuit je eigen huiskamer.  Onze voorlichters staan je graag te woord en leiden je rond door het virtuele Informatiecentrum waar je alles kunt horen, lezen, zien en beleven over de realisatie van de nieuwe rijksweg A24.

Meld je hier aan

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)