Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 13 mei 2022

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de bouw van de Blankenburgverbinding. Heeft u een vraag? Op de contactpagina van onze website ziet u hoe u ons kunt bereiken.

Minister onthult namen tunneldelen

De tunneldelen van de Maasdeltatunnel gaan sinds vandaag als Alara en Isabella door het leven. Aan het eind van zijn werkbezoek aan de Blankenburgverbinding onthulde minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) beide namen op het dak van de tunnelelementen.

Lees meer

Bezoek Blankenburgverbinding op Dag van de Bouw

Op zaterdag 18 juni tijdens de Dag van de Bouw kunt u een uniek kijkje nemen achter de schermen van de bouw van de Blankenburgverbinding. Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom op zowel de noord- als de zuidoever. Meld u vooraf aan op onze website.

Lees meer

Meld je nu aan voor Collegetour Maasdeltatunnel

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor de Collegetour over de Maasdeltatunnel op 20 mei 2022! Tijdens de collegetour laten we u de complexiteit van het bouwproces zien en kennismaken met de mensen achter het werk. Onze bouwers vertellen wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van de diepe tunneltoeritten, het afzinken van de tunnelelementen, de tunneltechnische installaties én nog veel meer.

Lees meer en aanmelden

Collegetour

Dag en nacht werkzaamheden A20 in Hemelvaartweekend

Van donderdag 26 mei 22:00 uur tot maandag 30 mei 05:00 uur vinden er op de A20 tussen Maassluis en de Marathonweg in Vlaardingen dag en nacht werkzaamheden plaats en is de weg in beide richtingen afgesloten. Daarnaast zijn er zaterdag- en zondagnacht (28 op 29 mei) ook op de A20 richting Rotterdam tussen de Marathonweg en het Kethelplein werkzaamheden en is ook dit deel van de weg afgesloten.

Lees meer

Aandacht voor beperkte bereikbaarheid door storing Calandbrug

Door een storing is de Calandbrug momenteel afgesloten. Dit betekent dat Rozenburg beperkt bereikbaar is. Doordat ook afrit 14 Rozenburg-Centrum vanaf de Maasvlakte tot begin juli is afgesloten, kan het verkeer nu alleen doorrijden via de Thomassentunnel en keren bij af- en oprit 15.

Lees meer

Heiwerkzaamheden langs A20 en A15

Op zaterdag 21 mei vinden zowel langs de A20 als A15 heiwerkzaamheden plaats. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, zijn afsluitingen op de snelweg noodzakelijk. Dit mag alleen in de nacht of in het weekend, want dan rijdt er minder verkeer. Omdat het heien voor geluid in de omgeving zorgt wordt er op zaterdag overdag gewerkt.

Lees meer

Damwanden voor verbindingsboog knooppunt Rozenburg

Vanaf maandag 16 mei brengen we langs de A15 damwanden aan voor een van de verbindingsbogen van knooppunt Rozenburg. De werkzaamheden voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur. Het duurt ongeveer 4 weken om alle damwanden aan te brengen. De werkzaamheden zorgen voor geluid in de omgeving.

Lees meer

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)