Nieuwsbrief Blankenburgverbinding | Afzinkoperatie uitgesteld

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de bouw van de Blankenburgverbinding. Heeft u een vraag? Bekijk dan de FAQ voor de veelgestelde vragen. Voor andere vragen kunt u op de contactpagina zien hoe u ons kunt bereiken.

Afzinkoperatie tunneldeel Isabella vanwege storm Babet verplaatst naar 6 november

De zware storm Babet raast op dit moment over het noordwesten van Europa en ook over het noorden van Nederland. Deze storm heeft ook effect op de stroming in het Scheur, waardoor het afzinken van het tunneldeel te risicovol is en morgen niet door kan gaan.

Met het oog op dit soort omstandigheden zijn reservemomenten gepland. Het afzinken van dit tunneldeel is nu gepland op 6 november.

Voor het succesvol kunnen afzinken staan voorspelbaarheid en veiligheid voorop en moet ieder aspect van deze complexe operatie kloppen. De vaarweg wordt daarom in dit weekend niet afgesloten voor scheepvaart en de Boulevard bij Rozenburg ter hoogte van het bouwterrein blijft open voor het verkeer. Het informatiecentrum is op 21 oktober geopend van 11.00 uur tot 15.00 uur. 

Afzinken
Beeld: Rijkswaterstaat

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)