Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 9 juni 2023

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de bouw van de Blankenburgverbinding. Heeft u een vraag? Bekijk dan de FAQ voor de veelgestelde vragen. Voor andere vragen kunt u op de contactpagina zien hoe u ons kunt bereiken.

Weekendafsluiting A20 richting Rotterdam tussen Maassluis en Kethelplein

Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot maandag 12 juni 05.00 uur is de A20 richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein. De opritten in Maassluis, bij de Marathonweg en de Holysingel in Vlaardingen gaan vrijdagavond om 21.00 uur dicht. Lees meer

A20 afsluiting
Beeld: Rijkswaterstaat

Afsluiting Droespolderweg 12 juni – 14 juli ter hoogte van Blankenburgverbinding

In juni en juli verlegt BAAK de Droespolderweg in Rozenburg naar het nieuwe Blankenburgviaduct over de Maasdeltatunnel. Voor de waterkering die rond de toerit van de tunnel ligt, wordt de weg ongeveer twee meter verhoogd. Voor de werkzaamheden is de Droespolderweg tussen de Tienmorgenseweg en de Botlekweg ruim een maand afgesloten, van maandag 12 juni 21.00 uur tot vrijdag 14 juli het einde van de dag. Lees meer

Droespolderweg
Beeld: Rijkswaterstaat

Video | Serie 'Achter de schermen in de tunnels'

Voordat de tunnels van de Blankenburgverbinding open gaan, moet er nog een hoop werk verzet worden. In deze serie nemen we je mee achter de schermen van de techniek in de tunnels die ervoor zorgt dat verkeer veilig door de tunnels kan rijden.  

In deze eerste aflevering neemt Richard ons mee de Hollandtunnel in. Er wordt nog volop gebouwd, maar er zijn al een hoop veiligheidsvoorzieningen zichtbaar! Bekijk de video

Vlog Hollandtunnel
Beeld: Rijkswaterstaat

Informatiecentrum geopend op zaterdag

Het informatiecentrum is nu ook op zaterdag geopend. Kom langs voor een rondleiding en stel al je vragen aan onze voorlichters. De deuren zijn geopend van 11.00 tot 15.00 uur. 

Let wel op de afsluiting van de A20 van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot maandag 12 juni 05.00 uur. De snelweg is dan afgesloten tussen oprit 7 (Maassluis) en het Kethelplein in de richting van Rotterdam. Gelukkig wordt het mooi weer en zijn we ook met de fiets goed bereikbaar. 

Aangepaste openingstijden donderdag 16 juni
Op donderdag 16 juni sluit het informatiecentrum om 12.00 uur in plaats van 16.00 uur. 

Vlag informatiecentrum
Beeld: Rijkswaterstaat

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)