Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 22 maart 2024

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de bouw van de Blankenburgverbinding. Heeft u een vraag? Bekijk dan de FAQ voor de veelgestelde vragen. Voor andere vragen kunt u op de contactpagina zien hoe u ons kunt bereiken.

Kopschotten verwijderd uit de Maasdeltatunnel

Afgelopen week zijn de zogenaamde kopschotten uit de Maasdeltatunnel weggehaald. De kopschotten vormden de tijdelijke afdichting van de noordelijke toerit en van het zinkelement. Nu de sluitvoeg die tussen deze twee delen is gebouwd helemaal klaar is, zijn de schotten niet meer nodig. Dit is het laatste (bouwgerelateerde) puzzelstukje van de Maasdeltatunnel. Lees meer

Kopschotten
Beeld: Rijkswaterstaat

Laatste kaarten voor Collegetour in Rozenburg

Op 25 maart organiseren we de vijfde editie van de collegetour over de bouw van de Maasdeltatunnel. De afzinkoperaties van de tunneldelen Alara en Isabella staan hierin centraal. En: hoe gaan we de tunnel verder afbouwen? Wat zijn de volgende stappen nu de tunneldelen zijn afgezonken? Specialisten van BAAK en Rijkswaterstaat staan uitgebreid stil bij hoe deze operaties precies in zijn werk zijn gegaan. Zij vertellen over welke uitdagingen daarbij kwamen kijken en hoe ze dat hebben opgelost.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor 25 maart in Muziekcentrum de Ontmoeting in Rozenburg.  De toegang is gratis.

Lees meer informatie en reserveer uw kaarten via deze link

Collegetour
Beeld: Rijkswaterstaat

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)