Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 24 mei 2024

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de bouw van de Blankenburgverbinding. Heeft u een vraag? Bekijk dan de FAQ voor de veelgestelde vragen. Voor andere vragen kunt u op de contactpagina zien hoe u ons kunt bereiken.

Hellingkelder toerit Maasdeltatunnel Zuid omgedoopt tot ‘Jaap Brantenaar Hellingkelder’

Tijdens de ontwerpfase van de Blankenburgverbinding stond BAAK voor een lastig vraagstuk: het ontwerpen van de waterkelder voor de Maasdeltatunnel. Jaap Brantenaar stelde vanuit zijn rol als senior adviseur civiele techniek bij Rijkswaterstaat aan BAAK voor om een hellingkelder toe te passen, waardoor de diepe waterkelder minder groot hoefde te worden uitgevoerd.

BAAK was zo blij met deze oplossing, dat ze de kelder naar Jaap hebben vernoemd. Bekijk het interview en lees het hele artikel

Artikel Jaap
Beeld: Rijkswaterstaat

Weekendafsluitingen A20 Vlaardingen 24 t/m 27 mei en 31 mei t/m 3 juni

Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding zijn er twee weekendafsluitingen van de A20 gepland.

24 – 27 mei: A20 in beide richtingen
Van vrijdag 24 mei 22.00 uur tot maandag 27 mei 05.00 uur is de A20 in beide richtingen afgesloten. Richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis. Richting Rotterdam tussen oprit 7 Maassluis en afrit 9 Vlaardingen. De tussenliggende opritten gaan vrijdagavond om 21.00 uur dicht. Weggebruikers moeten rekening houden een extra reistijd van circa 30 minuten.

31 mei – 3 juni: A20 richting Hoek van Holland
Van vrijdag 31 mei 22.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur is de A20 afgesloten richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis. De opritten in Vlaardingen gaan vrijdagavond om 21.00 uur dicht. Weggebruikers moeten rekening houden een extra reistijd van circa 30 minuten.

Meer informatie en omleidingsroutes

Kruizen A20
Beeld: Rijkswaterstaat

Heiwerkzaamheden en plaatsen portaal A15

Heiwerkzaamheden 25 mei overdag
Op zaterdag 25 mei worden langs de A15 tussen 07.00 en 19.00 uur twee heipalen aangebracht. De palen zijn voor de fundering van een portaal dat op in de nacht van 27 mei over de A15 wordt geplaatst. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren zijn op de A15 richting Rotterdam oprit 13 bij de Thomassentunnel en afrit 14 Rozenburg-Centrum afgesloten. Verkeer voor de A15 kan gebruik maken van de oprit bij de Theemsweg. Verkeer voor de afrit 14 naar Rozenburg kan keren bij afrit 15 en terugrijden naar afrit Rozenburg-Centrum.

Plaatsen portaal in de nacht van 27 mei
Op maandag 27 mei wordt tussen 21.00 uur en 05.00 uur een portaal over de A15 geplaatst. Voor het plaatsen van de staanders en het portaal wordt ter hoogte van Rozenburg het verkeer 3 keer voor korte tijd stilgezet. In deze nacht zijn op de A15 richting Rotterdam de oprit bij de Thomassentunnel en afrit 14 Rozenburg-Centrum dicht. Verkeer voor de A15 richting Rotterdam kan via de oprit bij de Trentweg rijden. Verkeer voor afrit 14 kan naar af- en oprit 15 en terugrijden naar afrit 14 Rozenburg-Centrum

Meer informatie is te vinden op de Werkzaamheden pagina van onze website.

A15
Beeld: Rijkswaterstaat

Gewijzigde data afsluiting fietspad langs Boulevard bij Rozenburg

In de nieuwsbrief van vorige week is gecommuniceerd dat voor werkzaamheden aan de fiets- en wandelpaden het fietspad langs de Boulevard op 28 en 29 mei in beide richtingen is afgesloten. Om deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren is meer tijd nodig, daarom gaat het fietspad een dag eerder dicht, namelijk op 27 mei vanaf 7.00 uur. Fietsers kunnen via de Eikenlaan, het nieuwe fietspad bij de Laan van Nieuwblankenburg en de Botlekweg rijden.

Lees meer

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)