Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 26 januari 2024

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de bouw van de Blankenburgverbinding. Heeft u een vraag? Bekijk dan de FAQ voor de veelgestelde vragen. Voor andere vragen kunt u op de contactpagina zien hoe u ons kunt bereiken.

Verwijderen tijdelijke hulpconstructie uit het Scheur

Om in de rivier te kunnen bouwen, hebben we in 2019 tijdelijke hulpconstructies in het Scheur gemaakt, de zogenaamde kistdammen. Vanaf eind januari verwijderen we de kistdam bij Rozenburg en brengen daarna de dijk weer terug in de oorspronkelijke staat. Vanaf 29 januari tot begin maart werken van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. De verschillende werkzaamheden, met name het uittrillen van damwanden, zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Lees meer

Damwanden
Beeld: Rijkswaterstaat

Versmalling Maassluissedijk

Ter hoogte van het bouwterrein van de Blankenburgverbinding is de rijbaan van de Maassluissedijk tijdelijk versmald naar 1 rijstrook. Het verkeer kan om-en-om passeren.

Op de locatie van de versmalling is in de afgelopen weken schade ontstaan aan het wegdek. Momenteel onderzoeken we hoe de schade is ontstaan en hoe deze kan worden hersteld. We verwachten dat de Maassluissedijk medio maart weer volledig beschikbaar is.

Maassluissedijk
Beeld: Rijkswaterstaat

Afsluiting fiets- en voetpaden Holysingel

Van maandag 29 januari 07.00 uur tot en met vrijdag 2 februari 16.00 uur zijn aan de oostkant van de Holysingel het fietspad en het voetpad afgesloten ter hoogte van de A20. Van maandag 5 februari 07.00 uur tot vrijdag 9 februari 16.00 uur zijn het fiets- en voetpad aan de westkant dicht. Lees meer

Fietspad
Beeld: Rijkswaterstaat

Nachtafsluiting verzorgingsplaats Rijskade

Van vrijdag 26 januari 21.00 uur tot zaterdag 27 januari 08.00 uur is verzorgingsplaats Rijskade afgesloten. In deze nacht plaatsen we een hek. 

A20 Hoek van Holland
Beeld: Rijkswaterstaat

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)