Nieuwsbrief Blankenburgverbinding 8 maart 2024

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de bouw van de Blankenburgverbinding. Heeft u een vraag? Bekijk dan de FAQ voor de veelgestelde vragen. Voor andere vragen kunt u op de contactpagina zien hoe u ons kunt bereiken.

Minister Harbers slecht de laatste barrière in de Maasdeltatunnel

In de vroege ochtend van 7 maart stond demissionair minister Mark Harbers midden in het laatst gebouwde stukje van de Maasdeltatunnel om bestuurders van de noord- en zuidoever welkom te heten. Als eersten klopten burgemeester Bert Wijbenga en wethouder Bart Bikkers met een speciale herinneringshamer op de zware deur die dit stukje tunnel tijdens de bouw moest beschermen tegen de waterdruk van het Scheur. Even later was het de beurt aan wethouder Vincent Karremans van Rotterdam en dorpsraadvoorzitter Rob Oosterlee van Rozenburg.

Lees meer

De Blankenburgverbinding en de Internationale Dag van de Vrouw

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het de Internationale Dag van de Vrouw, een wereldwijde dag om de economische, politieke en sociale vooruitgang van vrouwen te vieren. Voor de Blankenburgverbinding en voor Rijkswaterstaat een goede aanleiding om te benadrukken hoe belangrijk het is dat vrouwen ook in de bouw kunnen werken. En jong geleerd is oud gedaan, daarom vertelde omgevingsmanager Anouska in dit filmpje het kader van het scholenprogramma van de Blankenburgverbinding hoe leuk het is om in de bouw te werken.

Internationale vrouwendag

Reserveer kaarten voor Collegetour in Vlaardingen en Rozenburg

Op 13 en 25 maart organiseren we de vijfde editie van de collegetour over de bouw van de Maasdeltatunnel. De afzinkoperaties van de tunneldelen Alara en Isabella staan hierin centraal. En: hoe gaan we de tunnel verder afbouwen? Wat zijn de volgende stappen nu de tunneldelen zijn afgezonken?Specialisten van BAAK en Rijkswaterstaat staan uitgebreid stil bij hoe deze operaties precies in zijn werk zijn gegaan. Zij vertellen over welke uitdagingen daarbij kwamen kijken en hoe ze dat hebben opgelost.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor 13 maart in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen en er zijn ook nog kaarten beschikbaar voor 25 maart in Muziekcentrum de Ontmoeting in Rozenburg.  De toegang is gratis.

Lees meer informatie en reserveer uw kaarten via deze link

Collegetour
Beeld: Rijkswaterstaat

Weekendwerkzaamheden A15 15-18 maart

Van vrijdag 15 tot en met maandag 18 maart werken we ter hoogte van Rozenburg aan de A15 richting Maasvlakte. We werken dit weekend aan de technische installaties en voeren vrijdagnacht sloopwerk uit. Dit zorgt voor geluid in de omgeving. Om het werk veilig uit te kunnen voeren, zijn verschillende afsluitingen op de A15 nodig.

Lees meer

Luchtfoto A15 Rozenburg

Twee nachtafsluitingen A20 richting Rotterdam op 8 en 9 maart

Van vrijdag 8 maart 22.00 uur tot zaterdag 9 maart 08.00 uur en van zaterdag 9 maart 22.00 uur tot zondag 10 maart 09.00 uur is de A20 richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en afrit 8 Vlaardingen-West. 

Deze twee nachten wordt doorgaand verkeer vanaf knooppunt Westerlee omgeleid via de N223 en de A4. Lokaal verkeer wordt omgeleid via Maassluis, Laan 1940-1945 en de Maassluissedijk. Meer informatie

Afsluitingen A20
Beeld: Rijkswaterstaat

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.blankenburgverbinding.nl

Via social media blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project.
Volg ons op FacebookTwitter, Instagram en LinkedIn

Download de bouwapp voor actuele werkzaamheden en wijzigingen in de planning.

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m vrij 7.00 uur – 20.00 uur, weekend en feestdagen 10.00 uur – 18.30 uur)