Nieuwsbrief Rijkswaterstaat project Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de aanleg van de 3e kolk, de verbreding van het Lekkanaal en de renovatie van het sluiscomplex.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

‘Wachttijd Prins Beatrixsluis nu nagenoeg nul’

Nu alle 3 de kolken van de vernieuwde Prinses Beatrixsluis in bedrijf zijn, kijkt Rijkswaterstaat trots terug op een bijzonder project. Dat betekent overigens niet dat we achterover leunen, want het werk aan een sluis is nooit klaar. Ype Heijsman, directeur bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland, en Anné Middendorp, binnenvaartschipper en voorzitter afdeling Utrecht van Koninklijke BLN Schuttevaer, blikken samen terug én vooruit.

Lees meer

De Prinses Beatrixsluis is klaar, maar nooit af

De 3e kolk is volop in gebruik en de 2 bestaande kolken zijn opgeknapt. Toch staan er nog 2 grote klussen op de planning voor komend voorjaar: het aanleggen van een zonnepanelenpark en groot onderhoud van de langzaamverkeerbrug.

Lees meer

De Prinses Beatrixsluis goed draaiende houden

Nu de realisatiefase van de Prinses Beatrixsluis is afgerond, begint de onderhoudsfase. Hoe zorgen we er voor dat de komende jaren, én daarna, de sluis op volle sterkte blijft draaien? Omgevingsmanager Joost Imhof van Rijkswaterstaat en Paul Zanen, projectdirecteur van Sas van Vreeswijk, vertellen over deze nieuwe fase.

Lees meer

Prinses Beatrixsluis blijft in contact met publiek

In de afgelopen bouwjaren was er veel contact tussen Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk en het publiek. ‘Dat blijft, maar wel op een andere manier’ vertelt Sylvia Kramer, communicatieadviseur bij Rijkswaterstaat.

Lees meer

Colofon

Meer weten?
U kunt gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (ma t/m zo 06.00u - 22.30u)