Nieuwsbrief Rijkswaterstaat project Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de aanleg van de 3e kolk, de verbreding van het Lekkanaal en de renovatie van het sluiscomplex.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Gaan voor duurzaam bij de Prinses Beatrixsluis

Bij de werkzaamheden aan de Prinses Beatrixsluis is er een grote rol voor duurzaamheid weggelegd. Hoe zien de duurzaamheidsmaatregelen eruit en wat heeft het tot nu toe opgeleverd? Manager Realisatie Koen Verdonk van aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk vertelt over de belangrijkste maatregelen.

Lees meer

Klachten geluidshinder Prinses Beatrixsluis serieus genomen

Afgelopen februari waren voor het eerst de verplichte waarschuwingssignalen te horen van bij het sluiten van de deuren van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis. Het geluid viel menig omwonende in Vreeswijk rauw op het dak, zeker bij oostenwind werden er ook mensen wakker van. Reden voor Rijkswaterstaat om snel in overleg met de bewoners te gaan en gerichte maatregelen te nemen.

Lees meer

Renovatie Prinses Beatrixsluis flinke klus

Sinds de opening van de 3e kolk werkt aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk aan de renovatie van het sluiscomplex.  Welke werkzaamheden voert Sas van Vreeswijk hiervoor uit en hoe verloopt het renovatieproces tot nu toe? Leo Nieuwenhuizen, technisch manager bij Sas van Vreeswijk, vertelt.

Lees meer

‘Nieuwe sluisbediening Prinses Beatrixsluis maakt mijn laatste jaar spannend’

Sinds een paar maanden bedient sluismeester Jan Westerhout de nieuw gebouwde 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis met een geheel nieuw bediensysteem. Een hele overgang voor iemand die al zo lang meeloopt. Maar, zegt Jan, ‘De plannen voor de 3e kolk liggen er al zo lang, nu wil ik ‘m bedienen ook. Hier heb ik echt naar uitgekeken.’

Lees meer

Colofon

Meer weten?
U kunt gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (ma t/m zo 06.00u - 22.30u)