Nieuwsbrief Nieuwe Zeesluis IJmuiden

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden. Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Afzinken binnenhoofd: missie geslaagd

Met de efficiënte caissonmethode werd het enorme binnenhoofd – de deurkas aan de kanaalzijde van de nieuwe zeesluis – nauwkeurig op zijn plaats gebracht. Uitvoerder Nikola Filipovic en werkvoorbereider Dave Vermaas zijn trots: ‘De uitvoering was een groot succes!’

Lees meer

'Ik val op in Velsen!'

Op 28 oktober hield Rijkswaterstaat samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN), de gemeente Velsen en IJmond Bereikbaar een ludieke publieksactie. Iedereen die op die dag de pont nam in de ochtendspits, ontving een gratis setje fietslampjes.

Lees meer

Waar gebouwd wordt, wordt gegeten

Elke dag wordt er hard gewerkt aan de nieuwe zeesluis. Maar wie zorgt er voor de inwendige mens? Mede-eigenaar Rocco van Houten en bedrijfsleidster Petra Overvliet van D’Inge Cleaning & Support vertellen over de maaltijden die zij verzorgen op het terrein van de zeesluis IJmuiden.

Lees meer

Werk van de vletterlieden gaat altijd door

De vletterlieden zijn van groot belang bij het sluizencomplex in IJmuiden. Ze zijn 24/7 in de weer in en rondom de havens en sluizen. Ondanks alle werkzaamheden aan de nieuwe zeesluis, gaan zij gewoon door met hun werk bij de bestaande sluizen. Wel met een paar goede afspraken op zak om het werk veilig te kunnen blijven uitvoeren.

Lees meer

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

Een enerverend jaar, zo mogen we 2019 misschien wel samenvatten. Een jaar dat begon met de aankomst van de 3 sluisdeuren in IJmuiden, onder grote belangstelling van pers en publiek. In april werd bekend dat de route over het sluizencomplex langer dicht blijft en uiterlijk in maart 2021 open gaat. Door de vele bouwactiviteiten aan de nieuwe zeesluis kan Rijkswaterstaat de veiligheid onvoldoende waarborgen.

In oktober bereikte het project een belangrijke mijlpaal: het succesvol afzinken van de deurkas van het binnenhoofd. Een technische prestatie van formaat, waarbij de deurkas in totaal ruim 18 m. gecontroleerd, centimeter voor centimeter op de juiste diepte werd geplaatst. En ondertussen ging het scheepvaartverkeer naar en van Amsterdam gewoon door. Heel belangrijk voor de bedrijven in het Noordzeekanaalgebied en de havens van Amsterdam.

Ook in 2020 gaat de bouw van de nieuwe zeesluis onverminderd door. Met onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte.

Wij wensen u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Medegefinancierd door

Het project nieuwe zeesluis IJmuiden wordt medegefinancierd vanuit het CEF (voorheen TEN-T) programma van de Europese Unie. Hoofdverantwoordelijk voor deze publicatie ligt bij de auteur. De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document.

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)