Nieuwsbrief fotoreportage Nieuwe Zeesluis IJmuiden

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld.

Voor de volledige fotoreportage en een overzichtskaart van het bouwterrein klikt u hier.

1 december 2019 - Bolder

Zo gauw schepen door de Nieuwe Zeesluis varen, kunnen zij aanleggen aan zwarte bolders zoals deze. Het aanleggen van de schepen gebeurt met behulp van de Vletterlieden uit IJmuiden. Nu de sluis nog in aanbouw is hebben we mooi de tijd voor een schoonmaakbeurt. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat onze medewerkers veilig te werk gaan. Voor dit glibberige klusje dragen zij naast de gebruikelijke beschermingsmiddelen een valharnas zodat de medewerker altijd gezekerd is.

3 december 2019 - Opgeruimd staat netjes

Nu de deurkas binnenhoofd op zijn definitieve positie staat kunnen we de tijdelijke wanden verwijderen. Deze waren alleen nodig tijdens het afzinken. Voor de verwijdering plaatst een kraan materieel in de deurkas.

5 december 2019 - Tijdelijke wanden

De deurkas van het binnenhoofd waar straks de sluisdeur kanaalzijde en de reservedeur in worden geplaatst, heeft nu nog diverse betonnen tussenwanden. OpenIJ is de komende periode bezig met het verwijderen van deze tussenwanden zodat later de sluisdeur en de reservedeur in de deurkas geplaatst kunnen worden.

10 december 2019 - Zware arbeid

Op alle locaties van de bouwplaats zijn de medewerkers OpenIJ hard aan het werk. Hier werken ze aan de drempel binnenhoofd. Over deze drempel rijdt straks de sluisdeur aan de kanaalzijde.

11 december 2019 - Strak baken in de bouwplaats

Het uitzicht vanuit het Sluis Operatie Centrum wordt met de dag mooier. Nu is het nog een strak baken in de bouwplaats, maar in 2022 kijk je vanuit hier prachtig uit over de grootste zeesluis ter wereld.

Medegefinancieerd door

Het project nieuwe zeesluis IJmuiden wordt medegefinancierd vanuit het CEF (voorheen TEN-T) programma van de Europese Unie. Hoofdverantwoordelijk voor deze publicatie ligt bij de auteur. De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document.

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)