Nieuwsbrief fotoreportage Nieuwe Zeesluis IJmuiden

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld.
Voor de volledige fotoreportage en een overzichtskaart van het bouwterrein klikt u hier.

1 juli 2019 - Oud en nieuw

Tijdens de werkzaamheden aan de nieuwe Zeesluis moet de bestaande Middensluis met toeleidingskanalen beschikbaar blijven. Daarom bouwen we de Tussendam, Fuikwand en Voorhavendam. De Tussendam en Fuikwand worden onderdeel van de waterkering op nieuwe hoogte (+8,85 meter boven NAP).

3 juli 2019 - Het betere vlechtwerk

Medewerkers van OpenIJ vlechten de wapening voor het landhoofd dat we realiseren voor de verkeersbrug over de deurkas buitenhoofd.

10 juli 2019 - Het grove geschut

Voor de bouw van de grootste zeesluis ter wereld zetten we ook groots materieel in zoals walsen en dumpers. Deze twee voertuigen werken vaak samen: de een zorgt dat het zand op de juiste plaats wordt gestort, de ander drukt het zand weer plat. Momenteel verdichten we de grond bij de Tussendam.

12 juli 2019 - Gespetter

Om het verstuiven van zand tegen te gaan, zet OpenIJ bij droog weer sproeiwagens in. Hier een sproeiwagen die rijdt bij de in aanbouw zijnde Tussendam.

15 juli 2019 - Steigerwerk

Voor de realisatie van de geleiderail voor de bovenrolwagen van de deurkas buitenhoofd is een uitgebreid steigerwerk nodig.

Medegefinancieerd door

Het project nieuwe zeesluis IJmuiden wordt medegefinancierd vanuit het CEF (voorheen TEN-T) programma van de Europese Unie. Hoofdverantwoordelijk voor deze publicatie ligt bij de auteur. De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document.

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)