Nieuwsbrief fotoreportage Nieuwe Zeesluis IJmuiden | juni 2019

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld.
Voor de volledige fotoreportage en een overzichtskaart van het bouwterrein klikt u hier.

28 juni 2019 - Gevloerd

De werkzaamheden aan wanden van de deurkas buitenhoofd zijn zo goed als gereed. Daarom is de kraan ontmanteld en zal snel verplaatst worden naar de volgende klus.

26 juni 2019 - Gewapend

De wapeningswerkzaamheden voor de deursponning zijn in volle gang. Tegen deze deursponning rijdt de sluisdeur aan als we de sluis sluiten.

24 juni 2019 - Vaste vorm

De drempel en deursponning voor de deurkas van het binnenhoofd krijgen langzaam maar zeker een vaste vorm. Ondertussen varen schepen af en aan in de Noordersluis.

21 juni 2019 - Goed voorbereid

Medewerkers van OpenIJ zijn bezig met het aanbrengen van bekisting bij de deursponning binnenhoofd. Zodra dit gereed is, kunnen we starten met beton storten bij dit onderdeel van de nieuwe zeesluis.

17 juni 2019 - Ondergronds

Tijdens het afzinken van de deurkas binnenhoofd is divers materieel nodig onder de vloer. Dankzij een opening in de vloer, een materieelsluis genaamd, brengen we het materieel naar de juiste locatie.

Medegefinancieerd door

Het project nieuwe zeesluis IJmuiden wordt medegefinancierd vanuit het CEF (voorheen TEN-T) programma van de Europese Unie. Hoofdverantwoordelijk voor deze publicatie ligt bij de auteur. De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document.

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)