Nieuwsbrief fotoreportage Nieuwe Zeesluis IJmuiden | mei 2019

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld.
Voor de volledige fotoreportage en een overzichtskaart van het bouwterrein klikt u hier.

29 mei 2019 - De Fuikwand

Medewerkers van OpenIJ brengen ankers aan in de Fuikwand. De Fuikwand fungeert als scheidingswand tussen de bestaande Middensluis en het toeleidingskanaal van de nieuwe zeesluis.

27 mei 2019 - Met Koningin Emma een rondje zeesluis

"Heel indrukwekkend en trots op de makers!" dat was de reactie van de passagiers na afloop van het rondje zeesluis IJmuiden. OpenIJ en Rijkswaterstaat hadden omwonenden en belangstellenden maandagavond weer uitgenodigd om de bouw van de nieuwe zeesluis met eigen ogen te aanschouwen.

22 mei 2019 - Glad gestreken

Een medewerker van OpenIJ is bezig met de afwerking van de wand van de Tussendam. De Tussendam verbindt de Middensluis met de nieuwe zeesluis.

20 mei 2019 - Stand by

Snijkopzuiger De Biesbosch ligt stand by in de nieuwe sluiskolk. Het gevaarte gebruiken we om de sluiskolk uit te baggeren.

15 mei 2019 - Werk aan de winkel

Bij de Kistdam, die fungeert als aanvaartbescherming, wordt volop beton gestort.

Medegefinancieerd door

Het project nieuwe zeesluis IJmuiden wordt medegefinancierd vanuit het CEF (voorheen TEN-T) programma van de Europese Unie. Hoofdverantwoordelijk voor deze publicatie ligt bij de auteur. De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document.

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)