Uitnodiging informatieavond woensdag 13 november

Informatieavond op woensdag 13 november in IJmondstadion Velsen-Zuid

Rijkswaterstaat nodigt u uit voor de informatieavond over de nieuwe zeesluis in IJmuiden. Rijkswaterstaat en OpenIJ praten u tijdens deze jaarlijks terugkerende bewonersbijeenkomst bij over de stand van zaken in de aanleg van de zeesluis.  

Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 13 november in het IJmondstadion aan de Minister van Houtenlaan 123B in Velsen-Zuid.

Programma
19.00 uur: inloop in zaal Club West
19.30 uur: stand van zaken zeesluis IJmuiden door OpenIJ en Rijkswaterstaat
20.15 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen

Begin 2016 is de bouw van de nieuwe grote zeesluis in IJmuiden gestart. De komende jaren werkt aannemerscombinatie OpenIJ aan de nieuwe sluis. Deze wordt 70 meter breed, 500 meter lang en 18 meter diep. De zeesluis in IJmuiden wordt hiermee de grootste zeesluis van de wereld. De nieuwe sluis is naar verwachting begin 2022 beschikbaar voor de scheepvaart.  

Het project is een samenwerkingsverband van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam en de gemeente Velsen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de informatieavond via Facebook (Nieuwe Zeesluis IJmuiden) en email (nieuwezeesluisijmuiden@rws.nl).  

Wij verwelkomen u graag op 13 november.

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)