Nieuwsbrief Nieuwe Zeesluis IJmuiden

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden. Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Hoogbejaarde Ed bezoekt bouwterrein

Eind augustus was de 102-jarige Ed Roemer te zien op NH Nieuws. Reden: hij bezocht de bouwplaats van de zeesluis in IJmuiden. 

Met het bezoek aan de bouwplaats ging een langgekoesterde wens van Ed in vervulling. De hoogbejaarde Noord-Velsenaar heeft de Noordersluis gebouwd zien worden en speelde daar als kleine jongen op het bouwterrein. Ed was dankbaar en ontroerd door de geste van OpenIJ om bij wijze van hoge uitzondering een inwoner toe te laten op het bouwterrein. ‘Dat ik dit op mijn leeftijd nog mag meemaken.’

Benieuwd naar de avonturen van Ed Roemer op het bouwterrein? Bekijk het nieuwsitem op NH nieuws.

Noodbediening voor de sluisdeuren

De nieuwe zeesluis krijgt niet 1, maar 3 bediengebouwen. Werkvoorbereider Steven Krul van IBB Kondor: ‘Daarvan zijn er 2 alleen voor noodgevallen. Als de bediening van het hoofdgebouw uitvalt, kan de scheepvaart toch door de sluis.’

Lees meer

Bouwen aan een veilige toeleiding voor schepen

Aan de westelijke kant van het sluizencomplex vinden verschillende werkzaamheden plaats om een veilige toeleiding van de schepen naar de sluizen te kunnen garanderen. Jasper Coremans, projectcoördinator van OpenIJ legt uit wat er wordt gebouwd én weggehaald.

Lees meer

Veilig werken in een droogzetkist

Het werk aan de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Een klein deel van de bouw, bij het binnensluishoofd, wordt ter plekke in het water verricht. Hiervoor gebruikt aannemersconsortium OpenIJ een zogenaamde droogzetkist, een stalen constructie die medewerkers op een veilige manier onder het waterniveau laat werken.

Lees meer

Tevredenheid meten en verbeteren

Elk half jaar onderzoeken we de tevredenheid van omwonenden, bedrijven en andere betrokkenen en geïnteresseerden over de informatie en communicatie van het project nieuwe zeesluis IJmuiden. Afgelopen mei kreeg u als lezer van onze nieuwsbrief wederom een uitnodiging voor deze online enquête. Inmiddels zijn de resultaten bekend.

Lees meer

Medegefinancierd door

Het project nieuwe zeesluis IJmuiden wordt medegefinancierd vanuit het CEF (voorheen TEN-T) programma van de Europese Unie. Hoofdverantwoordelijk voor deze publicatie ligt bij de auteur. De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document.

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)