Nieuwsbrief Nieuwe Zeesluis IJmuiden

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden. Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Goede samenwerking is belangrijk

Een goede samenwerking is belangrijk. Zeker bij de bouw van de nieuwe zeesluis. Jordy Husslage, Hoofd Operatie bij Port of Amsterdam, weet daar alles van. Hij is verantwoordelijk voor een vlotte, veilige en milieuverantwoorde doorvaart van schepen in het hele Noordzeekanaalgebied. Jordy vertelt over de samenwerking tussen Rijkswaterstaat, OpenIJ en het havenbedrijf voor de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. Want waarom is een goede samenwerking nou zo belangrijk?   

Lees meer

Werkzaamheden op de bouwplaats gaan gestaag door

De afgelopen maanden zijn er ook bij de bouw aan de nieuwe zeesluis in IJmuiden passende maatregelen genomen in verband met de coronacrisis. OpenIJ is al in een vroeg stadium begonnen met het nemen van maatregelen. Peter van Hoogstraten is projectleider binnen OpenIJ voor het oostelijke deel van de sluis in IJmuiden. Het naleven van de maatregelen gaat goed, vindt Peter. Hij vertelt over de maatregelen op de bouwplaats. 

Lees meer

3 miljoen kuub zand: waar komt het vandaan en waar gaat het naartoe?

De nieuwe zeesluis wordt helemaal uitgegraven en al dat afgegraven zand moet natuurlijk ook ergens naartoe. Maar hoe werkt dat? En waar laat je zoiets? Arjan Kroot, hoofduitvoerder bij OpenIJ vertelt over de werktechnieken die worden gebruikt op de bouwplaats.

Lees meer

De deurkas, een belangrijk onderdeel van de sluis

Nadat de deurkas van het binnenhoofd aan de kanaalzijde in 2019 is afgezonken, wordt de deurkas sinds begin 2020 verder afgebouwd. Hier rolt straks de operationele sluisdeur in en uit. In de toekomst komt ook de reservedeur in de deurkas van het binnenhoofd te liggen naast de operationele deur. Begin 2019 is één van de drie sluisdeuren al gepositioneerd in de sluiskolk van de nieuwe zeesluis. In 2021 volgen de andere twee deuren. Maarten Verdonk van OpenIJ werkt als Manager Uitvoering voor het binnenhoofd, buitenhoofd en de sluiskolk. Tijdens de afbouw van de deurkas worden alle belangrijke onderdelen in de sluis samengebracht. Maarten vertelt over de afbouw en de deuren. 

Lees meer

Wat speelt er verder? Blijf op de hoogte!

Volg de bouw van de Nieuwe Zeesluis IJmuiden via onze nieuwe Facebookpagina!

Heeft u onze nieuwe Facebookpagina al gezien? Op de pagina houden we u op de hoogte over de bouw van de zeesluis en vindt u drie keer per week een update met prachtige en interessante foto’s.

Vanwege een technisch probleem is onze oude Facebookpagina door Facebook offline gehaald. We hebben er alles aan gedaan om dit ongedaan te maken, maar helaas is dit nog niet gelukt. Daarom hebben we besloten om een nieuwe Facebookpagina Rijkwaterstaat Nieuwe Zeesluis IJmuiden aan te maken. Volgt u de pagina al?

Uw mening telt: (on)tevreden? Laat het ons weten!

Via onder andere Facebook brengen we u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden. Maar hoe vindt u eigenlijk dat we het doen? We zijn benieuwd naar uw mening. Vul de enquête in en laat ons weten wat u van de communicatie vindt. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. Alvast hartelijk dank voor uw deelname! Ga naar de enquête.

Een naam voor de nieuwe zeesluis

Binnenkort starten we met een campagne voor een naam voor de nieuwe zeesluis! U kunt ook meedoen en een naam inzenden. Hoe en wanneer dat kan, daar hoort u binnenkort meer over via onder andere onze nieuwe Facebookpagina en via de nieuwsbrief.

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)