Nieuwsbrief fotoreportage Nieuwe Zeesluis IJmuiden

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld.

Voor de volledige fotoreportage en een overzichtskaart van het bouwterrein klikt u hier.

2 maart 2020 - Laswerk

Door deze stalen buis werd materiaal en materieel vervoerd naar de vloer van de deurkas van het binnenhoofd voor het afzinken van deze deurkas. Nu het afzinken gereed is en de ruimte onder de deurkas van het binnenhoofd is opgevuld met beton, kan ook deze stalen buis met beton gevuld worden.

3 maart 2020 - Grote rode torenkraan

De onderdelen van de torenkraan zijn over het water vanuit het Logistiek Centrum van OpenIJ in Amsterdam naar IJmuiden vervoerd. Daar bouwen we deze torenkraan weer op, zodat we hem kunnen inzetten bij de afbouw van de deurkas van het binnenhoofd.

4 maart 2020 - Bovenrolwagen geplaatst in deurkas buitenhoofd

Vandaag is onder gunstige weersomstandigheden met weinig wind een bovenrolwagen in de deurkas van het buitenhoofd van de nieuwe zeesluis IJmuiden geplaatst. De bovenrolwagen vormt de aandrijving van de sluisdeur om deze te openen of te sluiten.

6 maart 2020 - Precisiewerk

De toren kraanonderdelen brengen we vanaf het ponton met een kraan op positie in de deurkas binnenhoofd. Als de torenkraan helemaal is opgebouwd, zetten we deze in voor de afbouw van de deurkas binnenhoofd.

9 maart 2020 - In de wachtkamer

Zowel de cutterzuiger De Biesbosch als de sluisdeur liggen te wachten in de sluiskolk ter hoogte van de deurkas van het binnenhoofd. Zodra de cutterzuiger de sluiskolk heeft gebaggerd, kunnen we de sluisdeur in de deurkas van het buitenhoofd varen.

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)