Fotoreportage nieuwe zeesluis IJmuiden (oktober 2020)

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage blikken we terug op een aantal social mediaberichten die gedeeld zijn in oktober 2020 op onze Facebookpagina. Volgt u de pagina al? Met de berichten en foto’s brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld.

Voor de volledige fotoreportage en een overzichtskaart van het bouwterrein klikt u hier.

7 oktober – Drukte in de sluiskolk

In de nieuwe sluiskolk liggen diverse pontons. Zo zijn drie koppelpontons, waarop de vrijgekomen materialen uit de drempel van het buitenhoofd worden opgeslagen. Duikponton Disa voert duikwerkzaamheden uit aan de bouwkuip van het buitenhoofd. Multicat Telesto voert diverse werkzaamheden uit in de nieuwe sluiskolk.

14 oktober – Diverse werkzaamheden in de sluiskolk

Nu de sluiskolk volledig op diepte is gebaggerd, ligt De Biesbosch sinds 5 september tegen de kant en verricht de komende tijd geen werkzaamheden meer.

Kraanponton Lagan voert de laatste baggerwerkzaamheden langs de Sluiswanden uit.

21 oktober – Eerste sluisdeur ligt op z’n plaats

Dinsdag 22 september is de eerste sluisdeur van de nieuwe zeesluis IJmuiden succesvol met uiterste precisie ingevaren in de deurkas van het buitenhoofd. De komende periode wordt de deur getest.

26 oktober – Routing

Deze bebording bij de sluis laat zien welke sluisdeur toegang voor doorgaand verkeer geeft. Met dit bord wordt, als de nieuwe zeesluis in functie is, de route over de sluisdeuren aangeven. Deze bebording wordt nu al geplaatst, omdat de sluisdeur van het buitenhoofd aan de zeezijde op dit moment wordt getest.

Tevredenheidsonderzoek

In oktober publiceerden we ook ons tevredenheidsonderzoek. Vul de enquête in en laat ons weten wat u van de communicatie vindt! Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. Doet u mee?

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)