Fotonieuwsbrief Zeesluis IJmuiden (juni 2021)

De werkzaamheden aan de Zeesluis IJmuiden gaan nu snel. Aannemersconsortium OpenIJ is de komende maanden nog bezig met de laatste bouwactiviteiten aan de sluis, zoals de definitieve terreininrichting en het testen van de sluisdeuren. Daarna start in het najaar een testfase waarbij het operationele gebruik van de zeesluis wordt geoefend met alle betrokken partijen (operators, loodsen, vlettenlieden). Oplevering van Zeesluis IJmuiden staat gepland voor januari 2022.

Met deze fotoreportage blikken we terug op een aantal social mediaberichten die gedeeld zijn in juni 2021 op onze Facebookpagina. Volgt u de pagina al?

Voor de volledige fotoreportage klikt u hier.
 

4 juni - 𝗛𝗼𝗲𝗿𝗮! 𝗦𝗛𝗜𝗣 𝗺𝗮𝗴 𝘄𝗲𝗲𝗿 𝗼𝗽𝗲𝗻!

De vlag kan uit en de trossen kunnen weer los! 🎉🎉 SHIP opende op zondag 6 juni weer haar deuren voor publiek! Komen jullie ook langs? Voor meer informatie: www.ship-info.nl

Het Sluis Haven Informatiepunt in IJmuiden geeft op een interactieve wijze informatie over het Noordzeekanaalgebied, de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk, IJmuiden én vertelt natuurlijk het verhaal van de grootste zeesluis van de wereld. SHIP is voortaan woensdag t/m vrijdag en elke zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend.

9 juni - 𝗙𝗹𝗶𝗻𝗸𝗲 𝘃𝗹𝗼𝗼𝘁

Vele schepen worden ingezet voor de bouw van de Zeesluis IJmuiden. Hier zijn de laatste meters gebaggerd en controleert de peilboot de diepte van het buitentoeleidingskanaal. Verder zijn er stenen aangebracht op zinkstukken bij het buitenhoofd.

11 juni - 𝗛𝗮𝗻𝗱𝗴𝗲𝘃𝗹𝗼𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗯𝗼𝗱𝗲𝗺𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴

Op de bodem van de Zeesluis IJmuiden wordt bij het binnen- en buitenhoofd speciale bodembescherming aangebracht. Deze bodembescherming wordt met de hand gevlochten. 

18 juni - 𝗭𝗲𝗲𝘀𝗹𝘂𝗶𝘀 𝗜𝗝𝗺𝘂𝗶𝗱𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻𝘂𝗶𝘁 𝗱𝗲 𝗹𝘂𝗰𝗵𝘁

De contouren van Zeesluis IJmuiden zijn op deze luchtfoto goed te zien. Foto: Topview Luchtfotografie.

21 juni - 𝗦𝗹𝘂𝗶𝘀𝗱𝗲𝘂𝗿𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗸𝗮𝗻𝗮𝗮𝗹𝘇𝗶𝗷𝗱𝗲

De operationele deur is hier gesloten. De reservedeur ligt in het droogdok. Foto: Topview Luchtfotografie.

28 juni - 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗴𝗲𝗹𝗲𝗶𝗱𝗲𝘄𝗲𝗿𝗸

Woensdag 16 juni is het geleidewerk voor de zeezijde Zeesluis IJmuiden op transport gegaan. Het is over water naar plek van bestemming vervoerd.

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)