Nieuwsbrief Zeesluis IJmuiden

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie en nieuws over de bouw van de Zeesluis IJmuiden. Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

OpenIJ geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans

OpenIJ heeft voor Rijkswaterstaat bij Zeesluis IJmuiden de Social Return verplichting succesvol ingevuld. OpenIJ is van mening dat werk niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Bij Zeesluis IJmuiden krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daarom een kans om aan het werk te kunnen. Jennifer Smits, HR Manager bij OpenIJ en Coördinator Social Return bij Van Hattum en Blankevoort, vertelt hoe deze sociale regeling heeft gezorgd voor meer werkgelegenheid.

Lees meer

Zeesluis IJmuiden in de afrondende fase

Eind augustus 2021 is OpenIJ klaar met de bouw van Zeesluis IJmuiden. Begin 2022 wordt de sluis officieel in gebruik genomen voor de scheepvaart. In de tussentijd wordt bij en in de sluis uitvoerig geoefend en getest. Jaap Zeilmaker, projectdirecteur bij Rijkswaterstaat, is sinds 2014 betrokken bij de bouw. Hij is de verantwoordelijke voor de totstandkoming van de grootste zeesluis ter wereld. Hij vertelt wat er allemaal tot de opening en daarna gebeurt met Zeesluis IJmuiden.

Lees meer

Goede geleiding van scheepvaart naar Zeesluis IJmuiden met geleidewerken

Nu Zeesluis IJmuiden bijna klaar is, worden overal de puntjes op de i gezet. Om te zorgen dat de constructie van de sluis tijdens het in- en uitvaren van de schepen wordt beschermd, zijn langs het binnen- en buitenhoofd van de sluis geleidewerken geplaatst. Deze geleidewerken beschermen de sluis tegen een eventuele aanvaring. Dave Vermaas en Maurice van Ham, werkvoorbereiders bij OpenIJ zijn al meer dan 5 jaar betrokken bij de bouw van de sluis. Ze vertellen over het plaatsen en het belang van de geleidewerken.

Lees meer

Het nieuwe bedienen van Zeesluis IJmuiden

Als Zeesluis IJmuiden straks klaar is, zullen de sluisbedienaars zorgen dat de schepen veilig, vlot en duurzaam kunnen in- en uitvaren. OpenIJ en Port of Amsterdam organiseren samen de opleiding van de sluisbedienaars. OpenIJ verzorgt de uitleg van alle nieuwe technische functies en Port of Amsterdam doet de rest. Serge van der Veen van OpenIJ houdt zich bezig met het schrijven van een handleiding voor de sluisbedienaars. Want bij het bedienen van een sluis komt meer kijken dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)