Fotonieuwsbrief Zeesluis IJmuiden (november/december 2021)

De bouw van Zeesluis IJmuiden door aannemersconsortium OpenIJ is sinds augustus 2021 afgerond. Op 26 januari 2022 wordt de sluis officieel in gebruik genomen voor de scheepvaart. 

Met deze fotoreportage blikken we terug op een aantal social mediaberichten die gedeeld zijn in november en december 2021 op onze Facebookpagina. Volgt u de pagina al?

Voor de volledige fotoreportage klikt u hier.

20 december - Testen met Zeesluis IJmuiden

De sluisbedienaars hebben volop geoefend en getest met Zeesluis IJmuiden. Niet alleen aan de buitenkant was het een indrukwekkend gezicht, maar ook vanaf het SOC leverde dat mooi beeld op.

10 december – Terugblikken op vrijdag: Ontwerpen in 3D

Voor de start van de bouw van Zeesluis IJmuiden is in de ontwerpfase gebruik gemaakt van een 3D model, zoals hieronder te zien.

Alle onderdelen zijn eerst in 3D uitgewerkt en samengevoegd in een zogenaamd coördinatiemodel. Dit model is in alle fases meegegroeid vanuit het Voorontwerp, Definitief Ontwerp, Uitvoeringsontwerp en als laatste het As Built model. Het As Built model zal worden gebruikt bij de onderhoudsperiode van 26 jaar.

6 december – Oefenen met Zeesluis IJmuiden

Bijzonder: Vorige week gingen twee grote schepen samen door de nieuwe sluis. Cruiseschip de Bolette en vrachtschip de Glory Harvest lagen tegelijk in de kolk tijdens het oefenen met Zeesluis IJmuiden. Dat past makkelijk!

8 november – Oefenen met de brandweer

Vorige week heeft de brandweer geoefend met Zeesluis IJmuiden, als onderdeel van de gebruikerstesten die deze weken plaatsvinden. Want wat als er brand op een schip ontstaat dat in de sluiskolk ligt? En wat moet er allemaal gebeuren als er brand in de sluisdeur ontstaat? Door te oefenen raakt de brandweer met Zeesluis IJmuiden bekend.

1 november – De spottersplek

Vanaf de rode spottersplek ter hoogte van de Middensluis heb je een prachtig uitzicht over het sluizencomplex en over Zeesluis IJmuiden.
Maak zelf ook een mooie foto vanaf dit uitkijkpunt, tag onze Facebookpagina en deel de foto met #zeesluisIJmuiden!

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)