Informatiebijeenkomst op 13 maart en een nieuwe animatievideo

Over minder dan twee maanden worden de twee pijlers van Zoutdam IJmuiden in het Binnenspuikanaal geplaatst. In een nieuwe animatievideo laten we zien hoe dit in zijn werk gaat. Ook organiseren we een speciale informatiebijeenkomst in het 711-Stadion in Velsen om omwonenden en geïnteresseerden bij te praten over deze belangrijke mijlpaal.

Informatiebijeenkomst over Zoutdam IJmuiden

Op woensdag 13 maart organiseren we een informatiebijeenkomst over de bouw van Zoutdam IJmuiden. Samen met aannemer Van Hattum en Blankevoort vertellen we alles over de zoutdam en het plaatsen van de pijlers.

Bent u geïnteresseerd in het verhaal van Zoutdam IJmuiden en het plaatsen van de pijlers? Kom dan op woensdag 13 maart langs in het 711-stadion (Minister van Houtenlaan 123 in Velsen). De inloop is vanaf 19:00 uur. Van 19.30 uur tot 20.15 uur geven we een presentatie. Na de presentatie kunt u nog vragen stellen aan het projectteam. Tegenover het 711-stadion kunt u gratis parkeren. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan hier. Er is plek voor maximaal 150 personen.

Animatievideo | Bouw Zoutdam IJmuiden: plaatsen van de pijlers, wanden en een stalen deur

Het is bijna zover: op 3 en 4 april 2024 worden de twee pijlers van Zoutdam IJmuiden in het Binnenspuikanaal geplaatst. Dit is een belangrijke mijlpaal voor het project Selectieve Onttrekking. De uitvoering van deze werkzaamheden is een hele operatie. Per pijler duurt het plaatsen bijna een dag. In onze nieuwe animatievideo leggen we uit hoe de pijlers stap voor stap worden geplaatst en wat hier allemaal bij komt kijken.

Benieuwd? Bekijk de animatievideo hier!

Colofon

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)