Nieuwsbrief Renovatie Stuwensemble Nederrijn en Lek

De renovatie van het stuwensemble Nederrijn en Lek wordt in december 2020 afgerond. Tijdens de renovatie zijn technische installaties, bewegingswerken en het invoeren van centrale bediening vervangen, zodat de complexen hun belangrijke watermanagementtaken ook in de toekomst veilig en betrouwbaar blijven vervullen. In deze nieuwsbrief leest u meer.

Tijdelijk keermiddel heeft zijn dienst bewezen

Tijdens het vervangen van de 6 vizierschuiven van het stuwensemble Nederrijn en Lek is steeds een tijdelijk keermiddel op de plaats van de vizierschuif geplaatst. De waterhuishouding van Nederland kun je immers niet zomaar stilleggen of omleiden. Het tijdelijk keermiddel is naar de werf gebracht nu zijn taak er op zit.

Lees hier hoe de materialen worden hergebruikt.

Scheepvaart kan bij hoogwater weer onder de vizierschuiven doorvaren

Nadat in augustus 2020 de 6e en laatste vizierschuif is vervangen, is het tijdelijk keermiddel weggebracht. Inmiddels zijn ook de ankerpunten verwijderd waaraan het keermiddel was bevestigd. Deze zijn dus geen obstakel meer voor een veilige doorvaart. Schepen kunnen bij hoogwater weer onder de geopende stuwen doorvaren.

Lees hier meer.

Siemens Mobility nog tot eind 2021 bij stuwen aan de slag

De renovatie van het stuwensemble Nederrijn en Lek wordt binnenkort afgerond. Daarmee is het werk van aannemer Siemens Mobility nog niet klaar. Onder leiding van service delivery manager Chek Lee is het bedrijf daarna nog een jaar verantwoordelijk voor het onderhoud aan de technische installaties van het stuwensemble.

Lees hier meer over het werk van Siemens.

Dossier stuwensemble ook weer compleet

Aan het eind van het renovatieproject draagt de projectorganisatie het stuwensemble in december 2020 weer helemaal spic en span over aan de beheerder, Rijkswaterstaat Oost-Nederland. Daarbij gaat het niet alleen om het zichtbare werk aan de sluizen, stuwen en installaties, maar ook om alle dossiers met achtergrondinformatie en instructies.

Lees hier meer over de dossiervorming van het stuwensemble.